Davis Kupa – Vezetnek a bosnyákok a páros után

Budapest/Siófok, 2015. július 18., szombat (MTI) – A második nap után a bosnyák férfi teniszcsapat 2-1-re vezet a magyar együttes ellen a Davis Kupa euro-afrikai zóna II-es csoportjának második fordulójában Siófokon, miután a szombati páros csatában a vendégek duója négy játszmában felülkerekedett a hazai kettősön.

DK, euro-afrikai zóna II-es csoport, 2. forduló:
Magyarország – Bosznia-Hercegovina 1-2 – állás a második nap után

páros:
Fucsovics Márton, Gödry Levente-Mirza Basic, Amer Delic 6:3, 6:7 (8-10), 4:6, 0:6
pénteken játszották:
Fucsovics Márton-Tomislav Brkic 6:2, 6:3, 3:6, 4:6, 6:3
Nagy Péter-Mirza Basic 6:4, 4:6, 3:6, 3:6

A párosmeccs nyitójátszmáját jó játékkal simán nyerte a magyar kettős. Fucsovicsék a másodikban is több alkalommal elvehették volna az ellenfél szervajátékát, végül ez nem sikerült, jött a rövídítés, amelyben a bosnyákok voltak jobbak, s egyenlítettek. A harmadik szettben 4:4-ig haladtak együtt a felek, akkor a vendégek brékeltek, s 5:4 után saját adogatását nyerve 2:1-es vezetést szerzett a Basic és – a riválisnál a kapitányi tisztet is ellátó – Delic alkotta kettős. A negyedik játszmában a magyarok már nem tanúsítottak érdemi ellenállást, a bosnyákok nullára nyerték ezt a szakaszt, ezzel pedig a párosok csatáját is, összesítésben pedig 2:1-re vezetnek a vasárnapi két egyes mérkőzés előtt.

A zárónapi találkozókon Fucsovics Basic, Nagy pedig Brkic ellen lép pályára.

A párharc a Davis Kupa euro-afrikai zóna II-es csoportjában zajlik. A magyar csapat az első fordulóban, márciusban 4-1-re nyert Moldova együttese ellen Győrben. Ha a bosnyákokat is sikerülne megvernie, akkor szeptemberben már a zóna I-es csoportjába való feljutásért küzdhetne meg Luxemburg vagy Bulgária válogatottjával.

– MTI –
hirdetés