DEAC: minimalizálni a hibák számát

Jakub Izacky góljaira is szükség lesz
Jakub Izacky góljaira is szükség lesz - © Fotó: Matey István
Debrecen – A kapuban, valamint a védekezés és a támadás terén is a maximumra lesz szükség.

Pontszerzési kényszerben vág neki harmadik középszakaszmeccsének a Debreceni Egyetem együttese. A fő cél közismerten az, hogy a hazai pálya előnyével indíthassa majd a DEAC a rájátszást, mivel azonban az erdélyi túrán nem sikerült elmozdulni az ötödik helyről, a cél kissé távolodni látszik a mieinktől – írja a Deacjegkorong.hu.

Csütörtökön 19 órától a Sport Club Csíkszereda együttese látogat a Debreceni Jégcsarnokba. A Szereda nyitásként megnyerte a Brassó elleni erdélyi rangadót, utána legyőzte a cívisvárosiakat is.

Nem újdonság, hogy a szeredai gárda kerete az egyik legerősebb az Erste Ligában, a légiós kontingens különösen bőséges és ütős. Az eredmények terén az alapszakaszt is figyelembe véve a DEAC áll jobban, mely kétszer is lenullázta a kék-fehéreket, akik viszont két szoros meccsen nyertek az egyetemistákkal szemben. A középszakaszbeli első találkozó is kiegyenlített volt, a 46. percig vezetett David Musial együttese, csak azután billent a mérleg nyelve a csíkiak oldalára. A csütörtöki összecsapáson a szilárd védekezésre, az átlagon felüli kapusteljesítményre és a kiváló támadó potenciálra alapuló csapatjáték hozhat győzelmet, feltéve, hogy sikerül minimalizálni a hibákat.

Ezen a szinten nem lehet büntetlenül hibázni, és nagyon gyorsan kell jó döntéseket hozni, mindez már most, a középszakasz elején is világosan látszik. Némi előnyt jelenthet, hogy az újabb megmérettetés hazai jégen kerül sorra, ahol a mieink nagyban számíthatnak a lelkes debreceni szurkolók támogatására.

HBN


Jakub Izacky és Dominik Novotny
Debrecen - Egy évvel megtoldották a felek Jakub Izacky és Dominik Novotny szezon végén lejáró szerződését a DEAC-nál - olvasható a klub hivatalos honlapján. A jelenlegi csapatból így a szakmai stáb - David Musial vezetőedző és Kecskeméti Áron pályaedző - mellett már négy játékos marad biztosan a köv...

Két vereség volt a túra mérlege
Debrecen - A DEAC együttese kétszer is vereséget szenvedett, itthon lehet javítani. Erdélyi túrájának második összecsapását játszotta le hétfőn este a DEAC együttese. Két nappal korábban, Szeredában kevésen múlott a pontszerzés (3–2), így a debreceni szimpatizánsok abban reménykedtek, hogy kedven...
hirdetés