Debrecenben is hódít a „hibrid foci”

Akt.:
Debrecenben is hódít a „hibrid foci”
© Forrás: EA / IGN
Debrecen – Június 23-án immáron 4. alkalommal rendezik meg a Be Your Player elnevezésű hibrid focitornát Magyarországon. A helyszín ezúttal (is) Debrecen és a DESOK csarnok lesz, ahol természetesen hazai csapatként a DVSC eSport is képviselteti magát.

A “Be Your Player” közösségi versenysorozat célja, hogy kizökkentse az embereket a virtuális térből és sportra ösztönözze. Ennek érdekében a rendezvényen a virtuális (FIFA) és az élő futballt szeretők közösen, egy csapatot alkotva mérik össze tudásukat. A sportverseny tehát két részből áll, ötvözi az élő focit az e-sporttal. A mérkőzés első félidejében “XBOX ONE” konzolon mérkőznek meg egymással a felek 6 perces játékidővel 2v2-ben, majd a második félidőben a csapatok kispályán is összemérik a tudásukat 2x1m-es kiskapura 4 a 4 ellen 8 perces játékidővel. A két félidő összesített eredménye adja a végeredményt, ami nem kis izgalmakat szokott hozni. Az esemény sajátossága, hogy ha a virtuális fociban kiállítanak egy játékost, akkor az élő focit is 1 játékossal kevesebbel kezdi a csapat, tehát érdemes ott is betartani a „fair play” szabályait.

A június 23-i rendezvényre egy különleges „BYP VB EDITION”-nel készülnek a szervezők, amin rendhagyó módon nem klubcsapatokkal mérhetik össze a virtuális tudást a versenyre regisztrálók, hanem a hivatalos VB-n résztvevő válogatottakkal.

Az idei évben nem ez lesz az első „BYP” torna, ahol a Loki esport-csapata képviselteti magát, ugyanis május 5-én Budapesten két csapattal már letették a névjegyüket a cívisváros fiai, a Honvéd, az MTK és az Újpest esport-csapataival egyetemben.

Az érdeklődők bővebb információt kaphatnak a rendezvényről a Be Your Player hivatalos weboldalán vagy a Facebook-oldalukon.
hirdetés