Debreceni autófeltörők rendőrkézen

Debreceni autófeltörők rendőrkézen
Debreceni autófeltörők rendőrkézen
Debrecen – Autófeltörések miatt nyomoz a rendőrség négy debreceni férfi ellen – tudatta szerdán Vezendi Jánosné, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, a gyanúsítottak a Tócóskertben követtek el bűncselekményeket.

Az alezredes tájékoztatása szerint a gyanúsítottak január 22-re virradóan törtek fel négy gépkocsit a Tócóskertben. Szinte kivétel nélkül az autók ablakát törték be, s lopták el az utastérben hátrahagyott értéktárgyakat, szerszámokat, alkatrészeket, kamerát, biztonságtechnikai eszközöket.

A nyomozás során azonosított férfiak közül hármat kedden fogtak el a rendőrök. Előállításukat követően kettőt őrizetbe vettek (20 és 21 évesek) és kezdeményezik előzetes letartóztatásuk bírósági elrendelését. Harmadik társuk (29 éves) szabadlábon védekezhet.

A negyedik férfit már január 24-én őrizetbe vették, s a Debreceni Járási Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. A nyomozás adatai szerint nem csak tócóskerti bűncselekmények, hanem egy novemberi autófeltörés is hozzá kapcsolható (az Akadémia utcán parkoló Peugeot-ból GPS-t és CD-ket tűntek el).

Kovács Károly hangsúlyozta: járműveik utasterében sose hagyjanak értékeket, de még a csomagtartóban sem érdemes ilyesmit tárolni. A gépkocsi-feltörések visszaszorítására ez a legjobb megelőzés.
hirdetés