Helyi közélet

2016.04.09. 11:22

Go-Kart Go-Bosch! Go, go!

Nyíregyháza - Érdekes road-show volt a Nyíregyházi Egyetemen, ahol az április 23-ai budapesti rendezvényt népszerűsítették.

Nyíregyháza - Érdekes road-show volt a Nyíregyházi Egyetemen, ahol az április 23-ai budapesti rendezvényt népszerűsítették.

A Go-Kart Go-Bosch! rendezvénysorozat road-showja a Nyíregyházi Egyetemre érkezett. A három éves program során a csapatoknak a modern autók jövőbe mutató funkcionalitását kell minél ötletesebben és profibban megvalósítaniuk a gokartjukban. A fő cél a mérnök szakma és a gyakorlatorientált képzés népszerűsítése egész Magyarországon.

Intelligens gokart

A magyarországi Bosch csoport a műszaki felsőoktatási intézményekkel, így a Nyíregyházi Egyetemmel is együttműködve kínált izgalmas kihívásokat a hallgatóknak az elmúlt időszakban.

A senior csapatok már 2013 ősze óta dolgoznak gokartjaikon, a juniorok 2014 őszén csatlakoztak a versenysorozathoz.

A versenyhez a cégcsoport biztosított csapatonként egy-egy gokartot és azokat az elemeket, melyeket kötelezően be kell építeniük. A beépítéshez nemcsak a tárgyi eszközöket kapták meg a hallgatók, hanem szakmai felkészítésben is részesültek. A maximum 20–22 fős csapatoknak a végső kihíváson egy önjáró gokarttal kell előrukkolniuk.

A programot április 23-án, Budapesten a végső kihívás zárja, ahol 3 kategóriában – hatékony gokart, intelligens gokart, önjáró gokart – díjazzák a legjobbakat.

- KM -

További részletek a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában