Debreceni ősz: a legótól a szimfóniáig

Akt.:
Debreceni ősz: a legótól a szimfóniáig
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Az idén 20 éves Debreceni Őszi Fesztivál több, mint húsz izgalmas programmal várja az érdeklődőket november 6 és 18 között számos műfajban, sok-sok meglepetéssel – számolt be róla hétfőn a szervezőgárda a Kölcsey Központban. Színdarabok, musicalek, előadóestek, kiállítások és megtalálhatóak a minőségi programkínálatban.

Az év utolsó negyede kulturális szempontból rendkívül izgalmas lesz. Barátaival tér vissza a Kölcsey Központba a 60 éves Berecz András: „60-adik születésnapomon szeretném felmutatni pályatársaim segítségével 35 éves színpadi és stúdiómunkámat tömörítve, egy estébe csomagolva, picit, ha lehet, magamat is meglepve. Zene, ének, tánc, vetített kép és mese fonódna össze, egymást erősítve, vallomásszerűen” – így ír a fellépésről Berecz András.

Erős rendezvény

Színes és gazdag a Debreceni Őszi Fesztivál kínálata – fogalmazott Komolay Szabolcs, Debrecen kultúráért felelős alpolgármestere a hétfői beharangozón. A városvezető gasztronómiai és filmes eseményeket is figyelmünkbe ajánlott. A Folyékony csók című borest fiatal borászok friss boraival telik majd november 8-án, míg az Apollóban színházi vetítések lesznek. Látta már például Jude Law-t a színpadon? November 15-én a Megszállottság című darabban megtekintheti!

Fotó: Molnár Péter Fotó: Molnár Péter ©

Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője előrevetítette: minden idők egyik legerősebb rendezvényét készítették elő a Debreceni Őszi Fesztivál által; lesz olyan nap, hogy három esemény is várja az érdeklődőket. Az Arany János és a Szabó Magda – évfordulót sem feledik, az írónő Az őz című színművét mutatják be a Rózsavölgyi Szalon előadásában, míg a Zichy szín-műhely előadásában Arany – balladákat hallhatunk – másképp.

Csaknem három éve volt így utoljára, most megismétlik: az egész család számára maradandó élménynek ígérkezik az év egyik legnagyobb LEGO® témájú családi hétvégéje (november 11-12.), a Kockafeszt – mondta Kiss Károly, a KLIKK LEGO® hobbi- és kiállító-közösség elnöke.

A Kodály Filharmónia vonósművészei már a sajtótájékoztatón hangulatba hozták a résztvevőket játékukkal, de jó tudni, a Kodály Filharmónia Lux Aeterna című hangversenye november 7-én 19.30 órától vár a Kölcsey Központ Nagytermében. A hangversenyen Mozart műve csendül fel elsőként, az est második felében a hatalmas sikerű – 2004-ben Debrecen város felkérésére született és bemutatott mű – előadását élheti át újra a közönség. A Requiemet, Orbán György darabját, állva ünnepelte a közönség. Valószínűleg ez most, a zeneszerző 70. születésnapján is így lesz…

HBN

További információ: www.fonixinfo.hu
hirdetés