Decemberi kedvencünk a mikulásváró virág

A Mikulásvirág decemberben különösen népszerű
A Mikulásvirág decemberben különösen népszerű - © Fotó: dreamstime
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Már a tél elején jelzi az ünnepek közeledtét a mikulásvirág, hiszen minden virágbolt és kertészeti áruház piros színben tündököl.

Sokan vásárolják dekorációs célokra vagy ajándékként. A mikulásvirág szinte a legfontosabb virágkertészeti növény lett a karácsonyi szezonban.

A levelek díszítik

Nem a virágai tették híressé, hanem az őket körülvevő színes fellevelek. A virágzata ugyanis nem mutatós, a napsütéses órák változásával a zöld fellevelek színesednek be. A mikulásvirágot világos szobában érdemes elhelyezni vásárlás után, 16-20 fok közötti hőmérsékleten. A túl hideg, huzatos szoba, valamint a túlfűtött helyiség a növény pusztulását okozhatja. Mivel a fűtött szobában hamar kiszárad, érdemes gyakran locsolni, de a két öntözés között hagyjuk a földjét kissé kiszáradni, és ha kaspóban tartjuk, ügyeljünk rá, hogy a cserép alatt ne legyen pangó víz. Az ünnepek végén sem kell kidobni, hiszen a kertben egy árnyékos részen, nyáron újra bezöldül, így jövő karácsonyra is gyönyörködhetünk mikulásvirágunk szépségében.

ÉM
hirdetés