Dél-Afrikát is “bevették”

Dél-Afrikát is “bevették”
A világ legnagyobb létszámot felvonultató szabadvízi úszóversenyén, a 33. Midmar Mile-n álltak rajthoz a TVK-Mali Triatlon Klub nemrégiben Dél-Afrikában edzőtáborozó versenyzői.

A 17 (!) ezer indulót az előre megadott időeredmények alapján kétezres csoportokba osztva indították el. Az 1300 méterrel a tengerszint felett található, a Velenceihez hasonló méretű tóban a tiszaújvárosi trió – vendéglátójuk, Loy de Jager társaságában – a legjobbak futamában teljesíthette az 1600 méteres távot. Az olimpiai ezüstérmes úszót, valamint a szintén a világ elitjéhez tartozó angol és ausztrál sportolókat is felvonultató elit mezőnyben Balogh Lőrinc a 21., Gályász Dániel a 28., míg Török Dániel a 41. helyet érdemelte ki.

Két ezüst külhonból

A TVK-Mali három sportolója dél-afrikai tartózkodása során megmérette magát a Magyarországnál másfélszer nagyobb Kwazulu Natal-régió triatlon bajnokságán is. A felnőttek számára kiírt olimpiai távú (1500 méter úszás, 40 km kerékpározás, 10 km futás) erőpróbán Török Dániel másodikként, Balogh Lőrinc pedig ötödikként zárt. A juniorok sprinttávú (750 m, 20 km, 5 km) vetélkedésének eredményhirdetésén Gályász Dániel a dobogó második fokára állhatott fel.

SZIS
hirdetés