Dél-amerikai győzelem, alulteljesítő spanyolok

Kvaka Árpád
Kvaka Árpád - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A sportvezető címvédésben bízik, de nem a németeket tartja a legfőbb esélyesnek.

– Az 1990-es világbajnokság volt az első igazi futball­élményem, hiszen hatévesen már fel tudja fogni az ember, hogy miről van szó – kezdte Kvaka Árpád, a Magyar Labdarúgó-szövetség Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatóságának igazgatója.

– Azóta a német válogatottnak szurkolok, az Andreas ­Brehme, Rudi Völler fémjelezte társaságnak a meze is nagyon tetszett és még inkább lenyűgözött a játéka. Minden világeseményen, amelyen nincs ott a magyar válogatott, illetve ha ott vagyunk, akkor a mieink mellett nekik szorítok, bízom benne, hogy meg tudják védeni a címüket.

A fiatal sportvezető ennek ellenére úgy látja, nem Joachim Löw csapata a legesélyesebb az idei tornán.

– Dél-amerikai győzelmet várok, úgy gondolom, Argentína vagy Brazília nyeri meg a vb-t, a végső esélyesek közé még Franciaországot sorolnám. A spanyolok viszont alulteljesítenek szerintem, főleg az utolsó pillanatban történt kapitányváltás miatt érzem így. Mellettük Uruguay jó szereplésére is kevesebb esélyt látok, mint az előző világversenyeken.

Kvaka Árpád megosztotta velünk, hogyan nézi a mérkőzéseket, és a vb nagy újításáról is szót ejtett.

– A kora délutáni meccseket munka miatt nem fogom látni, egy-két mérkőzést társaságban, barátokkal tervezek nézni, de a torna jelentős részét otthon tekintem majd meg. Másokhoz hasonlóan egyébként én is kíváncsian várom, mennyire lesz sikeres a videobíró, remélhetőleg nem teszi tönkre a világbajnokságot.

MK
hirdetés