Ha kell, a szelet is befogjuk!

By SeraZ
Demecser – Hétfőn kaptuk meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vizsgálatáról szóló terjedelmes anyagot, így azt részletesen nem tudtuk elemezni, de a megállapításaikkal egyet értünk és a javaslatokat is megfogadjuk – mondta el lapunknak Kiss Gyula. Demecser polgármestere.

Hozzátette: a pénzügyi helyzet, akárcsak az önkormányzatok több mint 95 százalékánál itt is kockázatos besorolást kapott, ezen javíthatnak a kiadáscsökkentő és bevételnövelő intézkedések.

Helyi adók kivetésében nem gondolkodunk, hiszen így is magasak a lakosság terhei. Elsősorban ingatlanok hasznosításában, bérbe adásban látjuk a megoldást, valamint vállalkozásokat szeretnénk munkahelyteremtésre ösztönözni. Továbbá olyan pályázatokban gondolkodnak, például energiatakarékossági, alternatív energiahasznosítási projektek elindításában, melyek egyrészt költséget csökkentenek, másrészt bevételt is hozhatnak.

– Ha kell a napot és a szelet is befogjuk – fogalmazott Kiss Gyula. Az önkormányzatnak 30 napja van arra, hogy intézkedési tervet állítson össze, ami 90 százalékban már elkészült. A vizsgálat lezárulta után annyiban módosult a helyzet, hogy lejárt szállítói tartozásuk már nincs, így a reorganizációs tervre sem szükség, azonban az ÁSZ ennek elkészítését is kérte, ezért ezt is kidolgozzák Demecserben.Demecser.
SZON.HU


hirdetés