Kisvárdán a horgásztónál a tűz már a faházakat veszélyeztette – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Kisvárdán a horgásztónál a tűz már a faházakat veszélyeztette – Megyei katasztrófavédelmi hírek
© Illusztráció: katasztrófavédelem
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2017. március 28-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Tűzesetek:

Több szabadtéri tűzesethez is riasztották a szabolcsi tűzoltókat az elmúlt napon. Nagykálló, Báthori úton egy bejelentő tarlót égetett, de a tűzet nem tudta megfékezni, így 2 hektáron levágott tarló égett, amely egy akácost veszélyeztetett. A Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság és Nagykálló Önkéntes Tűzoltó Egyesület a tüzet megfékezte, majd eloltotta.

Nyírkarász településen a rajparancsnok 25-ös bevonulás közben tüzet észlelt. 3 hektáron égett gaz, avar. A Baktalórántházi Hivatásos Katasztrófavédelmi Őrs tűzoltói kéziszerszámokkal és gyorssugárral a tüzet eloltották.

Kisvárdán 5 hektáron learatatlan kukorica égett, a közelben lévő horgásztónál lévő faházakat veszélyeztetve. Aranyosapátiban, Demecserben avar égett. Laskod és Petneháza közötti külterületen, Székely településen nádas és tarló, Ajakon egy út melletti fasor növényzete kapott lángra. Nyíregyházán, a Kopogó utcában avar és száraz fű, Nyírvasváriban összehordott gallyhoz riasztották a tűzoltókat. Az eseteknél a kisvárdai, záhonyi, nyíregyházi, nyírbátori és a fehérgyarmati hivatásos, a demecseri, szakolyi, ibrányi és vásárosnaményi önkormányzati, valamint a demecseri, és szakolyi önkéntes tűzoltók avatkoztak be.

Nyíregyháza, egy Tokaji úti lakóház udvarán összegyűjtött, több köbméternyi felhalmozott használati tárgy és szemét égett. A Nyíregyházi hivatásos tűzoltó a tüzet eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Műszaki mentés:

Kisvárdán a Felső Szabolcsi Kórház parkolójában egy nagyméretű fűzfa ágai lehasadtak, a járókelőket veszélyeztetve. A Kisvárdai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság Létra szer segítségével a fa eltávolítást elvégezte.

Nyíregyháza, Korányi és a Garibaldi utca kereszteződésében két személygépkocsi ütközött. Személyi sérülés nem történt. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították. Mátészalkán egy férfi ujjára egy gyűrű szorult, a kórházban levenni nem tudták, nem volt megfelelő eszközük, így a mátészalkai hivatásos tűzoltókat hívták az esethez. Az egység a gyűrűt eltávolította, a férfi a beavatkozás során sérülést nem szenvedett.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –Demecser.
SZON.HU


hirdetés