Szabadtéri tűzesethez riasztották a tűzoltókat kedden – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Illusztráció
Illusztráció
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2017. március 14-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Tizenhárom szabadtéri tűzesethez riasztották a tűzoltókat kedden Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Száraz nád kapott lángra egy fél hektáros területen kedden délelőtt a 4-es számú főút mellett, a 319-es kilométernél Kisvárda közelében. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat.

Ezer négyzetméteren gyulladt meg a száraz aljnövényzet, illetve kommunális hulladék is égett kedden délután Nagyhalász belterületén, a Malom utcában. A tűz átterjedt a kert végén lévő akácosra is. A nyíregyházi hivatásos, az ibrányi önkormányzati és a nagyhalászi önkéntes tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámok segítségével akadályozták meg a lángok továbbterjedését.

Két hektár területen égett a száraz aljnövényzet kedden délután Tunyogmatolcs külterületén, de nagyobb területeken Napkornál és Kemecsénél is be kellett avatkozniuk a tűzoltóknak. Szabadtéri tűz oltása kisebb területen adott feladatot Fehérgyarmaton, Nyírmihálydiban, Tisztabereken és Demecserben is, személyi sérülés egyik esetben sem történt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –Demecser.
SZON.HU


hirdetés