Tovább folytatódik a vizsgálat Demecserben

Tovább folytatódik a vizsgálat Demecserben
Demecser – Mint, ahogy beszámoltunk róla, Demecser képviselő-testülete október 30-án úgy döntött, hogy fegyelmi eljárást indít Váradi László polgármester ellen, s a város vezetőjét azonnali hatállyal 30 napra fel is mentette tisztségéből. Azóta eltelt két és fél hónap, s a település lakói izgatottan várták a híreket az ügy fejleményeiről.

Nagy volt az érdeklődés

A napokban aztán minden kérdésükre választ kaptak a helybeliek, ugyanis lakossági tájékoztatót tartott a vizsgálatok jelenlegi állásáról a demecseri önkormányzat ügyvédje, dr. Dobrossy István.

– Nagyon nagy érdeklődés mellett tartottuk meg ezt a tájékoztatást. Először ismertettem azokat az eseményeket, problémákat, amiért kezdeményezte a képviselő-testület a Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságnál a polgármesteri tisztség megszüntetését, másodlagos kérelemként pedig kezdeményezte a vizsgálat idejére a város vezetőjének felfüggesztését tisztségéből – tájékoztatta lapunkat a debreceni szakember.

Mindkétszer jóváhagyták

– A felsorolt esetek között volt hatáskörtúllépés, gazdálkodási probléma, az üzemanyag átláthatatlan felhasználása. A képviselő-testület később is kérte a polgármesteri tisztség felfüggesztését. A bíróság mindkét kérelmet jóváhagyta, így a képviselő-testület az alpolgármester vezetésével végzi a munkáját. A vizsgálóbizottság február 28-áig folytatja az iratok ellenőrzését, ezután pedig jelentést tesz a képviselő-testületnek. A testület a jelentés alapján dönt arról, tesz-e majd bírósági feljelentést vagy nem.

Szerkesztőségünk meg­ke­res­te Váradi László polgármes­tert is, de a település fel­függesztett vezetője érdeklő­désünkre azt mondta, hogy az ügy lezárásáig nem kíván nyilatkozni.

KM


Demecser - Fegyelmi eljárást indított Váradi László, Demecser polgármestere ellen a város képviselő-testülete, s a fegyelmi eljárás ideje alatt az önkormányzat azonnali hatállyal 30 napra fel is mentette tisztségéből a település vezetőjét. Az önkormányzati tagok minderről október 30-án rendkívüli zá...Demecser.
SZON.HU


hirdetés