Demján Sándor kapta a Figyelő Év Embere elismerést

Budapest – Demján Sándor üzletember kapta a Figyelő Év Embere 2015. évi elismerését.

Lambert Gábor, a Figyelő hetilap főszerkesztője a szerdai díjátadáson elmondta, a cím odaítélésével Demján Sándor gazdasági sikerei mellett a társadalmi felelősségvállalásban betöltött szerepét kívánták elismerni.

Demján Sándor az elismerést megköszönve hangsúlyozta, Magyarország jövője azon múlik, hogy lesz-e versenyképes adórendszere.

Az üzletember szerint Magyarország akkor tud fejlődni, ha nem sérti meg az általános foglalkoztatási arányokat. A felesleges foglalkoztatás többletadót jelent, a bérek értéke pedig alacsony marad – tette hozzá.

Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsa elnöke a díjátadón méltatta Demján Sándor emberi méltóságért tett munkáját, amelyet a tanács tavaly díjjal ismert el.

Újságírói kérdésre válaszolva Demján Sándor elmondta, hogy a Gránit Bankban a cég értékének növelésével részvény-kivásárlási jogot adott a pénzintézeti menedzsmentnek, a tőkeemelés révén nem szeretett volna kisebbségi tulajdonban maradni, ezért kiszállt tulajdonosként, és a jövőben az ingatlanfejlesztés dominál üzleti tevékenységében.

A Figyelő Év Embere díjat olyan személy kapja, aki nemzetközileg is elismert teljesítményt nyújt, és öregbíti Magyarország hírnevét a világban. A kiválasztásnál fontos szempont, hogy teljesítménye üzletileg is mérhető legyen, tevékenységét átlátható módon, szabályosan végezze.

A 2014. évi teljesítménye alapján az első Figyelő Év Embere Hosszú Katinka lett.

– MTI –
hirdetés