Demokratikus vezetői voltak álomországnak

Közösen eredményesebb, avagy a csoportmunka egyik pillanata
Közösen eredményesebb, avagy a csoportmunka egyik pillanata - © Fotó: VAGOE
Nyíregyháza – A visegrádi négyek országaiból, Szlovákiából, Csehországból, Magyarországról és Lengyelországból is érkeztek résztvevők a Volt Állami Gondozottak Országos Egyesülete legutóbbi, Libába, Csehországba meghirdetett ifjúsági csereprogramjára.

– A kulturális esteken a fiatalok bemutatták hazájukat, kultúrájukat, nemzeti ételeiket. A kezdeti szégyenlősséget és távolságtartást a „jégtörő”, feszültségoldó játékoknak köszönhetően hamar felváltotta az együttműködés. Lehetőséget adtunk mindenkinek, hogy bátran ossza meg velünk építő jellegű ötleteit, javaslatait a programokkal kapcsolatban, ezekből mi, szervezők is sokat tanultunk.

A visegrádi és a demokráciás workshopokon képet kaptak a résztvevők a V4-országokról, a közös történelmi múltról, a Visegrádi Alapról, a demokrácia mibenlétéről. Az egyik feladatban a csoportoknak létre kellett hozniuk egy képzeletbeli országot, saját törvényekkel, majd egy problémát demokratikus döntésekkel orvosolni – mesélte Juhász Sándor programkoordinátor.

KM
hirdetés