Demonstráció Gyulán: kifütyülték a képviselőt

Munkahelyük megszűnése miatt demonstráltak Gyulán a Körös-vidéki Környezetvédelmi Felügyelőség munkatársai. A felügyelet 84 munkatársából 65-öt bocsátanak el az év végéig. A város szocialista országgyűlési képviselőjét kifütyülték a tiltakozók.

Hatvanegy diploma, hatvanhét gyerek, 55 millió kifizetetlen hitel összesítette a 65 fős létszámleépítést egy transzparans a gyulai demonstráción. A Körös-vidéki Környezetvédelmi Felügyelőségen a jelenlegi 85 dolgozó helyett év végére csak 19-en maradnak. Országosan pedig közel 200 munkavállalót küldenek el a környezetvédelmi felügyeletektől – hangzott el a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezetének (MKKSZ) gyulai demonstrációján.

A tiltakozó megmozduláson Fehér József az MKKSZ főtitkára kiemelte: a rendszerváltás óta nem történt ilyen példátlan méretű létszámleépítés a közalkalmazotti szférában. A szakszervezeti vezető kijelentette: követelik, hogy a kormány vonja vissza a 12 500 közalkalmazottat érintő leépítési tervet. Fehér József arra buzdította a résztvevőket, hogy vegyenek részt július 8-án Budapesten a hat országos szakszervezeti konföderáció által rendezett tiltakozó megmozduláson is.

A tiltakozó demonstráción felszólalat Perjési Klára Gyula országgyűlési képviselője és polgármestere is. A szocialsita politikus a leépítések szükségessége és a kormányprogram mellett érvelt. Beszédét többször fütty és fújjolás szakította meg, végül a tömeg kitapsolta.
hirdetés