Demonstrációra készülnek a szakszervezetek

Demonstrációra készül az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) szakszervezeti oldala, ha a kormány nem áll el a tervezett megszorító intézkedésektől.

A hat országos szakszervezeti szövetség a tervek szerint csütörtöki rendkívüli ülésén dönt arról, hogy pontosan mikor, és hol fog tüntetni – tudta meg a Független Hírügynökség az Autonóm Szakszervezetek Szövetéségnek elnökétől.

Borsik János elmondta, a szakszervezetek kifogásolják a kormány terveit, azok ugyanis veszélyeztetik a munkavállalók megélhetését.

 A szakszervezeti vezető hozzátette: azt sem tudják, hogy a kabinet a tervezett megszorításokon kívül a későbbiekben esetlegesen még milyen további megszorító intézkedéseket kíván foganatosítani.

Az érdekképviseletek kifogásolták azt is, hogy a kormány nem folytatott érdemi érdekegyeztetést, hiszen kész tervekkel áll elő az OÉT ülésére.

A hat országos szakszervezeti szövetség csütörtök délelőtt egyeztet, akkor véglegesítik azt, hol, mikor és milyen formában demonstrálnak.

A tüntetést időpontjáról egyelőre csak annyit tudni, hogy azt még a megszorító intézkedésekről döntő, július 10-i parlamenti végszavazás előtt tartanák meg.
hirdetés