Dévényi Tibi bácsi sem csinálta volna jobban

Munkára fogta a csengeri védelmet a dunakeszi csapat, amely „lehajrázta” a házigazdát
Munkára fogta a csengeri védelmet a dunakeszi csapat, amely „lehajrázta” a házigazdát
Csenger, Nyírgyulaj – A csengeri flúgos futamból a Dunakeszi került ki győztesen.


Véget ért egy fejezet. Az élvonalbeli futsalbajnokságban ugyanis lecsengett az alapszakasz. Az utolsó forduló előtt istenigazából kevés izgalom maradt, a Nyírgyulaj számára például csak annyi, hogy előre tud-e egy pozíciót furakodni a tabellán. A nyírségieknek ehhez le kellett gyűrni az Aramist, mégpedig idegenben, miközben a táblázaton ötödik Veszprémnek elhasalni a Dunaferr otthonában. Nos, Dévényi Tibi bácsi az anno méltán híres Három kívánság címen futó műsorában sem rendezhette volna ügyesebben a történteket. A Lovas-legénység ugyanis megvalósította tervét, kicsikarta a győzelmet, míg a bakonyi rivális elvérzett. Így a helycserés támadással a Gyulaj ötödikként zárt, maga mögé utasítva a Veszprémet.

– Elértük célunkat, ötödikként végeztünk, a kiélezett mérkőzésen jobb helyzetkihasználásnak köszönhetjük a három pont megszerzését – summázta a lényeget Lovas Norbert, a Nyírgyulaj játékos-edzője.

A versenykiírás szerint a folytatásban a mezőny – az elért helyezések alapján két részre tagolódik. A Nyírgyulaj az alapszakasz győztes Berettyóújfaluval, a negyedik Dunaferrel, a hetedik Ferencvárossal, valamint a kilencedik DEAC-cal alkot egy csoportot. A csapatok a helyezésüknek megfelelően bónuszpontokat visznek magukkal a második szakaszba (az első és a második helyezett 6-6, a többiek – kettesével lefelé haladva – 4-4, 3-3, 2-2, 1-1 pontot).

Egy fokozattal lejjebb, az NB II. Keleti csoport felsőházi csatározásában érdekelt Csenger újfent saját katlanjában mutatta meg magát. A rájátszás nyitókörében ugyancsak hazai közegben elbukta a Rubeola Csömör elleni partit és ezúttal is kemény erőpróbát teljesített – a több frontemberét nélkülöző – Szilágyi-különítmény, amely a Dunakeszivel tusakodott. Persze, itt már nincs könnyű ellenfél, ami most is bebizonyosodott. A flúgos futamra hasonlító összecsapáson többször vezetett a Csenger, így még a szünetben is, de a hatékonyan kontrázó látogatók rendre egyenlítettek., majd fordítottak. Olyannyira, hogy a hajrában 7–6-ra már a Duna-partiak húztak, amikor két ziccert puskáztak el a szatmáriak, erre ráfizettek, kiváltképp, hogy a végén még egy gólt kaptak.

Ami pedig a regionális bajnokságot illeti, a sokáig hibátlanul menetelő Nyírbátor rövid időn belül másodszor szenvedett vereséget, momentán a Futsal Nyíregyházával szemben kapitulált. Mindazonáltal három fordulóval a befejezés előtt így is megnyugtató, hat pontos előnnyel halad az élen.

KT

Futsal

NB I., 18. forduló

Aramis–Nyírgyulaj 2–3 (1–0)

Budaörs, 100 néző, v.: Kovács G., Wittner

Nyírgyulaj: Pallai G. – Angyalos A., Nagy I., Skorov, Vass O. Csere: Opre R. (kapus), Szlivcsenko, Szabó Á., Kerti L., Orosz D., Nagy B., Sárga Zs. Játékos-edző: Lovas Norbert.

Gól: Da Silva, Bognár B., illetve Szlivcsenko, Vass O., Skorov

További eredmények: DEAC–Haladás 2–4, Ferencváros–Rába ETO 4–1, Bőny–Berettyóújfalu 1–5, Dunaferr–Veszprém 4–1.

Az alapszakasz végeredménye: 1. Berettyóújfalu 43 pont, 2. Győri ETO 38, 3. Haladás 35 (75–49), 4. Dunaferr 35 (74–65), 5. Nyírgyulaj 26, 6. Veszprém 24, 7. Ferencváros 20, 8. Aramis 14, 9. DEAC 12, 10. Bőny 12.

NB II., Keleti csoport, felsőházi rájátszás, 2. forduló

Csenger–Dunakeszi 6–8 (3–2)

Csenger, 350 néző, v.: Szabó F., Modes

Csenger: Juhász S. – Rigó A., Balogh Á., Osváth S., Gaál K. Csere: Katona P., Orosz F., Kövesligeti L., Mona Á., Bodó R. Edző: Szilágyi Sándor.

Gól: Gaál K. 3, Katona P., Osváth S., Rigó A., illetve Gémesi Á. 4, Bita L. 2, Velez D., Soltész L.

További eredmények: Rubeola Csömör–Berettyóújfalu 6–2, Kazincbarcikai Ördögök–Kincsem Lovaspark 4–2.

Az állás: 1. Rubeola Csömör 13 pont, 2. Dunakeszi 8, 3. Kazincbarcikai Ördögök 7, 4. Kincsem Lovaspark 5 (9–3), 5. Berettyóújfalu 4, 6. Csenger 3.
Regionális bajnokság, 23. forduló: Nagycserkesz–DEAC 3–3, Nyírkarász–Levelek 4–9, DSC-SI–Hajdúnánás 5–4, Futsal Nyíregyháza–Nyírbátor 5–2, MEAFC–Gyulaháza 13–2.

Az állás: 1. Nyírbátor 51 pont, 2. Mád 45, MEAFC 36, 4. DSI-SI 33, 5. Futsal Nyíregyháza 32, 6. DEAC 30, 7. Cigánd 28 , 8. Levelek 26, 8. Nagycserkesz 24, 10. Gyulaháza 19, 11. Hajdúnánás 14, 12. Nyírkarász 3. A Tarpa visszalépett.

Címkék: , ,hirdetés