Helyi közélet

2017.09.06. 08:39

Nyíregyházán varrják a MÁV-osok új ruháját

Nyíregyháza - A Pro-Team 480 millióért készíthet blúzokat, ingeket, nadrágokat, szoknyákat a MÁV-nak.

Nyíregyháza - A Pro-Team 480 millióért készíthet blúzokat, ingeket, nadrágokat, szoknyákat a MÁV-nak.

Nettó 696 millió forintos keretösszeg erejéig készíthet új munkaruhákat a MÁV-nak egy budapesti és egy nyíregyházi vállalkozás – olvasható a Európai Közbeszerzési Értesítőben.

A tavaly decemberben kiírt pályázatot két közhasznú nonprofit kft. konzorciuma nyerte meg. A budapesti KÉZMŰ Kft. 218 millióért gyárthat többek között esőköpenyeket, télikabátokat, összesen 11 ezer darabot.

Egy év alatt kell elkészíteni

– A nyíregyházi Pro-Team 480 millióért készíthet blúzokat, ingeket, nadrágokat, szoknyákat a MÁV-nak, összesen majdnem 40 ezer darabot. A ruhákat egy év alatt kell elkészítenünk– tudta meg lapunk Kerekes Andrástól, a Pro-Team igazgatójától.

A két céggel még augusztus végén kötöttek szerződést. Ugyanez a két vállalkozás készíthette el nettó 1 milliárdért azokat a formaruhákat is, amelyeket egy nagyszabású divatbemutató keretében tavaly mutattak be a nagyközönségnek. Az egyenruhákat tíz éve vezették be, ezért látta, látja a vasúttársaság időszerűnek a frissítést. Első körben tavaly a formaruhákat cserélték le, ezúttal a munkaruhák vannak soron, a mostani közbeszerzés is erre vonatkozott.

Mint azt a MÁV sajtóosztálya az ügyben elmondta: az új munkaruhákkal kevésbé találkozhat majd az utazóközönség. Amíg a formaruhákat azok hordják, akik közvetlen kapcsolatba kerülnek az utasokkal (jegyvizsgáló, pénztáros, váltókezelő, mozdonyvezető), addig a munkaruhák viselőinek (raktáros, pályakarbantartó) általában nincs közvetlen kapcsolata velük. A vasúttársaság szerint ugyanakkor az új munkaruhák is modernek, elegáns kivitelűek, megállják helyüket a mai divatban és megfelelnek a kor követelményeinek.

Hűek az eredeti céljukhoz

A Pro-Team Nonprofit Kft. egyik fő tevékenysége a konfekcionált textiltermékgyártás. Textilipari tevékenység keretében forma- és munkaruházati termékeket készítenek, lakásdekorációt és lakástextíliákat is gyártanak, illetve az ezekhez kapcsolódó szabás-varrást, gépi hímzést végzik. Domináns a varrodai bérmunka és az ehhez kapcsolódó nagykereskedelem. A cég feladata és küldetése, hogy ebben a változékony gazdasági környezetben is hűek maradjanak eredeti céljukhoz, a megváltozott munkaképességű embertársaink foglalkoztatásához.

KM-TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában