Diákönkormányzati tisztújítás a záhonyi kollégiumban

Diákönkormányzati tisztújítás a záhonyi kollégiumban
E héten rendezték meg a tisztújító diákönkormányzati közgyűlést a záhonyi Dr. Béres József Kollégiumban.

A diákotthonban a pár hete elballagott 34 végzős diák nélkül került sor a kollégisták legjelentősebb éves fórumára, melyet megtisztelt részvételével Leleszi Tibor, a középiskola igazgatója is. A Himnusz elhangzása és a Lesku Alexandra tolmácsolta Nem tudhatom című Radnóti Miklós vers után Horváth Dávid a diáktanács rangidős tagja tartott beszámolót az előző közgyűlés óta végzett munkáról.

Ezt követően a diákkörök képviseletében Kertész Tibor (médiakör), Kovács Attila (vöröskeresztes szakkör), Posta Roland (zöldkör), Móré László (sportprogramok) nyújtott tájékoztatást az éves tevékenységről, Lesku Alexandra pedig a tudós névadó, Dr. Béres József emlékéhez kapcsolódó programokat elevenítette fel.

Vass Béla kollégiumvezető a tanévre jellemző tanulmányi és magatartási helyzetet elemezte, majd Leleszi Tibor iskolaigazgató fűzött gondolatokat az elhangzottakhoz. A résztvevők kollégiumi élethez kapcsolódó kérdéseire, javaslataira, felvetéseire az intézményvezetők adtak választ.

A Diáktanács régi tagjainak, Horváth Dávidnak, Móré Lászlónak és Stefáncsik Miklósnak Leleszi Tibor igazgató emléklappal és könyvjutalommal ismerte el eredményes munkájukat.

A tisztújítás során a végzős diáktanácsi tagok helyére Balogh Tímeát, Lesku Alexandrát és Kovács Attilát, a DT póttagjaivá Kertész Tibort és Posta Rolandot választották meg az elsős, másodikos, harmadikos és ötödikes kollégisták, majd a Szózat felcsendülése után bensőséges hangulatú közös vacsora zárta az idei közgyűlést.

– Háda Zoltán –
hirdetés