Diákok a HíD-programban

A tavasz folyamán szerkesztőségekben, kiadóknál és nyomdákban ismerkedhetnek meg a lapkészítéssel.

A közelmúltban az újságolvasást népszerűsítő programot hirdetett meg középiskolások számára a Magyar Lapkiadók Egyesülete. A „Hírlapot a Diákoknak!” jelmondat rövidítéséből született HíD-program keretében félszáz honi tanoda egy-egy osztálynyi csoportja kilenc héten át díjmentesen kapja meg mintegy tucatnyi országos napi-, heti- és havilap példányait.

„Hídon sétálnak”

Az Inform Média Kft. SéTa-programjához hasonló projekt vezetői a napokban a fővárosi Pallas Páholyban szerveztek tanári felkészítőt az érintett iskolák, köztük a dombrádi Móra Gimnázium, a kisvárdai Református Gimnázium, a vásárosnaményi Lónyay SZKI és a záhonyi Dr. Béres József Kollégium koordinátor tanárai számára.

A felkészítőn mások mellett előadást tartott Szűcs Gábor az MLE Olvasásra Nevelési Bizottságának elnöke, a Szabad Föld főszerkesztője, Zöldi László az ismert médiakutató, Osztovits Ágnes a Heti Válasz főszerkesztője, Singer Péter az Oszágos Közoktatási Intézet igazgató-helyettese, Dr. Mezővári Gyula az IPM főszerkesztője és Dési János a Népszava főszerkesztő-helyettese. Az MLE a háttérismeretek bővítése céljából sajtóismereti munkafüzetet állított össze.

– Kovács Bertalan –
hirdetés