Diákújságírók előkarácsonya a fővárosban

Diákújságírók előkarácsonya a fővárosban
© Diákújságírók előkarácsonya a fővárosban
Budapest, Záhony – December első hétvégéjén rendezték meg a honi diákújságírók hagyományos karácsonyváró évbúcsúztatóját, melyen a Diák- és Ifjúsági Újságírók Egyesületének (DUE) tagjai és barátai vettek részt.


Az ifjúsági sajtó képviselői a budapesti Szimpla Kertben gyűltek össze felidézni az elmúlt év legemlékezetesebb eseményeit. Megyénket idén is a záhonyi Dr. Béres József Kollégium médiakörének tagjai képviselték. Ünnepi köszöntőt Kecskés István, a DUE elnöke és Szayly József alelnök mondott. Az év legizgalmasabb pillanatait, fontosabb DUE programjait Herczeg Zsolt, az elnökségi tanácsadó testület tagja idézte fel egy érdekes prezentációval. A karácsonyi partin az elnökség megjutalmazta az egyesületért sokat tevékenykedő önkénteseket. Az este folyamán 16-an részesültek elismerésben.

Ez alkalommal adta át az elnökség Herczeg Zsoltnak a 2012-ben alapított Kaczián Gábor-emlékdíjat. A laudációt dr. Balázs Géza nyelvészprofesszor, a DUE alelnöke mondta. Az ünnepséget követően kötetlen beszélgetéssel, forraltborozással és falatozással folytatódott a program. A DUE karácsony résztvevői aktívan szerepet vállaltak az előzetesen meghirdetett karácsonyi cipősdoboz akcióban is. Az este folyamán bemutatkozott a vendéglátó Szimpla Kert. Vendely Barna sajtóreferens mesélt az intézmény múltjáról és jelenéről. A találkozó helyszíne, a Szimpla Kert a pesti romkocsmák úttörője, igazi kulthely. A Lonely Planet közönségszavazásán korábban a világ harmadik legjobb bárja címet nyerte el.

– Kiss Henrietta – Tancsik Róbert –
hirdetés