Digitális őrszemek Kocsordon

Szolgálatban az új kamerarendszer
Szolgálatban az új kamerarendszer - © Fotó: önkormányzat
Kocsord – Térfigyelő kamerák vigyázzák Kocsord közterületeinek rendjét, békéjét a községben.

A közbiztonság erősítése, a közterületi értékek megóvása és a lakosság szubjektív biztonságérzetének javítása jegyében a falu polgármestere, Földi István javaslatára térfigyelő kamerarendszer telepítéséről döntött nemrégiben Kocsord képviselő-testülete.

Reszkessetek bűnözők!

– Első „körben” a művelődési háznál, illetve az intézmény környékén szereltek fel „digitális őrszemeket” a szakemberek, itt összesen 9 kamera gondoskodik a közbiztonság javításáról. A második ütemben a polgármesteri hivatal épületébe és udvarára kerültek új, modern eszközök, a két területen így összesen 14 kamera rögzíti a történéseket. A beruházás célja egyértelmű: a rendbontások, garázdaságok, lopások és egyéb jogsértések megelőzése, „baj” esetén pedig a történtek rekonstruálása, a rendőrség munkájának elősegítése.

Nem sért személyiségi jogokat

– A zárt hálózatban rögzített felvételeket két hónapig őrizzük meg, az eljárás nem sért személyiségi jogokat. Rossz hírem van a bűnözőknek, de jó a béke- és biztonságsze­rető­ kocsordiaknak: a technikai fej­lesztések és bővítések ezzel még nem értek véget, folyta­tód­nak, terveink szerint a te­me­tőnél és a sport­pályánál – nyilatkozta lapunknak Földi István, Kocsord polgármestere.

PI
hirdetés