Díjak, szakmai elismerések sokasága

Nagy elismerés, hogy a Golf Kincses Kalendárium címlapfotójára is Bálintot tartották a legalkalmasabbnak
Nagy elismerés, hogy a Golf Kincses Kalendárium címlapfotójára is Bálintot tartották a legalkalmasabbnak
Nyíregyháza – A válogatottságot tekintve immár százados Závaczki Bálint.


Závaczki Bálint még csak tizenhat éves, ám tíz esztendős sportpályafutása már sikerek és elismerések sokaságával bír. A nyíregyházi golfozó mára már az első számú magyar versenyző sportágában, többszörös magyar, nemzetközi, junior és felnőtt bajnok.

Bálint jelenleg is a legmagasabban jegyzett magyar férfi golfozó az amatőr felnőtt-világranglistán. Évek óta nem múlhat el a nyíregyházi Sportgála Bálint díjazása nélkül, de a Magyar Golf Szövetség is őt jutalmazta meg immáron második alkalommal az év junior golfozójának járó díjjal.

Tanulóként is kitűnik

A MOL tehetségprogramjának támogatottsága mellett a Pannónia Junior Akadémia és a Pannónia Golf Klub is őt tartotta idén a legjobb junior játékosnak. Ezeken kívül ebben az esztendőben ünnepelte 100. juniorválogatottságát.

A sportszakmai elismerések mellett Bálintot év közben harmadszor jutalmazták az Emberi Erőforrások Minisztériumában a „Magyarország jó tanuló, jó sportolója” kitüntető oklevéllel. Bálint az iskolai tanulmányait a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban végzi, nyolcadik éve magántanulóként.

– Ahhoz, hogy jövőre is hasonló kiemelkedő eredményeket tudjon felmutatni és hasonló díjakat „bezsebelni”, a félévi vizsgái mellett megkezdte a téli felkészülését – fűzte hozzá a fentiekhez Závaczki Zsolt, Bálint édesapja, edzője és menedzsere.

Cipruson indul a szezon

– A technikai gyakorlások mellett az edzésprogramban szerepel még úszás, futás és kondicionáló edzés, hiszen fizikálisan is a topon kell lennie. Januártól jönnek a külföldi edzőtáborok, februárban a ciprusi Junior Opennel veszi kezdetét számára a 2019-es versenyszezon.

KM
hirdetés