Díjakat vehettek át a Dombrádért fáradozók

Az elismerések átvétele után Szabó István, a megyei közgyűlés alelnöke, dr. Teremy Ágnes Angéla, Simkó László volt polgárőr, Kozmáné Kasza Veronika polgármester
Az elismerések átvétele után Szabó István, a megyei közgyűlés alelnöke, dr. Teremy Ágnes Angéla, Simkó László volt polgárőr, Kozmáné Kasza Veronika polgármester - © Fotó: Sebestyén Sándor István
Dombrád – Kétnapos rendezvénysorozattal ünnepelte a 950 éves Dombrád államalapító Szent István napját, és az új kenyér ünnepét.

Az első napon ünnepélyes keretek között emlékezett meg az önkormányzat és a város lakossága a magyar államalapításról, majd a múlt megidézése után Kozmáné Kasza Veronika polgármester asszony átadta a Pro Urbe és a Pro Communitate kitüntető díjakat.

A Dombrád Városért díjat dr. Teremy Ágnes Angéla háziorvos, míg a Dombrád Város Közösségéért díjat Simkó László volt polgárőr vezető kapta.

Másnap, augusztus 20-án délután istentisztelettel folytatódott az ünnepségsorozat a város református templomában, utána Nyíregyházi Cantemus Gyermekkar adott nagy sikerű hangversenyt. A rendezvénysorozat zárásaként az Ótemető dombján átadták a település 950. éves fennállásának tiszteletére készült haranglábat, amelyet Molnár József plébános és Sipos Kálmán református lelkész szentelt meg.

– KM –

Címkék: , ,hirdetés