Díjazták az ifjú tehetségeket Nyíregyházán

A szakmai versenyek négy első helyezettjének dr. Ulrich Attila alpolgármester és Gurbánné Papp Mária főigazgató külön gratulált
A szakmai versenyek négy első helyezettjének dr. Ulrich Attila alpolgármester és Gurbánné Papp Mária főigazgató külön gratulált - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Szakképzési Centrum tagintézményeinek 48 tanulója vehetett át elismerő oklevelet.

– Édesapám mindig azt mondta, hogy történjék bármi, a megszerzett tudást már senki nem veheti el tőlem. Igaz ez rátok is, akik az országos versenyeken már kivívtátok a szakmai elismeréseket – mondta dr. Ulrich Attila alpolgármester a Nyíregyházi Szakképzési Centrumban, ahol kedden délután a szakképzés ifjú tehetségeit köszöntötték. A rendezvényen az országos szakmai versenyeken előkelő helyezést elérő, a szakképzési centrum tagintézményeiben tanuló negyvennyolc diákot szólítottak a színpadra.Gurbánné Papp Mária, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum főigazgatója örömmel számolt be az elmúlt hetek sikereiről, kiemelve: büszkeséggel tölti többek között, hogy Kubancsik István (Zay Anna középiskola) személyében „miénk a legjobb ápoló”, Kondor Csabának (Bánki Donát középiskola) köszönhetően a legjobb elektrotechnikai technikus, hogy László Tamás József (Inczédy György középiskola) az ország első szárazépítője, míg Csuka Mónika (Zay Anna középiskola) megnyerte az ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyét.

Kukacoskodó beteg

Kubancsik István ápoló szakirányban az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen a képzeletbeli dobogó tetejére állhatott fel. A háromfordulós megmérettetésre a tanulmányi eredmények és a teljesítmény alapján nevezhették az iskolák a tanulókat.

– Ezután megírtunk egy tesztet; szerencsére jól szerepeltem, így bejutottam a döntőbe. A budapesti Honvédkórházban a szakma legnagyobbjai előtt adtunk számot a tudásunkról. A demonstrációs termekben különböző gyakorlati feladatokat kellett teljesítenünk, illetve közérthető, egyben szakmailag megfelelő felvilágosítást kellett adnunk egy kicsit szarkasztikus, betegségtagadó páciensnek – ismertette a feladatokat a 23 esztendős végzős, István. A Jósa András Oktatókórház ápolója szeretne továbbtanulni, nem titkolt szándéka, hogy szakdolgozóként szerzett tapasztalatait felhasználva főnővérként irányítsa majd a munkát.

KM-CsA


Süsü és a szalagvirág

Földesi Csenge, a Sipkay Barna középiskola végzős cukrásztanulója büszkén számolt be a Skills Hungary versenyen elért negyedik helyezéséről.

– Már az nagy öröm volt, hogy az előválogatón bekerültem a döntőre utazó a négyes csapatba – jegyezte meg mosolyogva a ballagás és vizsgák előtt álló lány.

– Négy különböző francia desszertet, négyféle bonbont kellett készítenünk, emellett volt karamell feladat is, amin Süsü világát választottam; egy S-alakú öntésre került fel a sárkány feje és egy szalagvirág. A negyedik helyezés olyan szakmai elismerés, amit később, munka világában tudok majd kamatoztatni.
hirdetés