Díjazták az üde gyermeki hangzást

By Ladányi Tóth Lajos
Nyíregyháza – A budapesti V. Internet Vers Fesztiválon a Vikár Sándor Zeneiskola népzene tanszakja 12 fővel vett részt, ahol szépen szerepeltek. Az eseményt egy internetes előválogatás előzte meg, ahonnan sikeresen továbbjutottak.

Gaál Eszter, valamint Deák Mária növendékek és Hajdú Ágota népzenetanár zenésítették meg a kiírásban szereplő verseket, és a közös próbák során a hangszerelés lehetőségeivel kísérleteztek a zenekari műsorszámban. Gaál Eszter szólóban is színpadra lépett – egyéni, önálló versmegzenésítéssel. A szakmai zsűri és a közönség egyaránt gratulációval illette az ifjak bemutatkozását, elismerően nyilatkoztak róluk.

A népzene csoport „Üde gyermeki hangzás”, míg Gaál Eszter „A jövő reménysége” néven kapott díjat. A különleges megmérettetésen, az oklevél mellett emléklapot, és értékes könyvjutalmat kaptak az iskola tanulói.

A fesztivál résztvevői voltak: Gaál Eszter (ének, zongora), Deák Mária (ének, kalimba) Dienes Györk Márton, Módy Virág, Lengyel Levente, Simon Gergő, Tóth Gergely, Kucsmár Szintia, Hajdú Ágota (citera), Sárosi Petra, Tóth Johanna, Zentai Janka (ének).

Műsoruk volt: Gaál Eszter (zongora) – Gál Sándor: Folyóparton, Deák Mária (kalimba) – Hajdú Ágota (basszus citera) – Áprily Lajos: A rím, Zenekar (citera-ének-zongora) – Róth Katalin: Mosolyodat zsebre vágtam, és egy csipetnyi szatmári népzene (ének-citera, valamennyi diák részvételével). Felkészítő tanáraik: Hajdú Ágota, Kiss Zoltán.
hirdetés