Dióhéjban innen-onnan

Több nyertes pályázata is van a csarodai önkormányzatnak.

Ezek közül az útfelújításokra 1,3, a tornaterem tetőszerkezetének rekonstrukciójára 2,4 millió forintot nyertek. Ezenkívül az általános iskolások tömegsportjának fejlesztésére, illetve versenyeztetésükre fél millió forintot támogatást sikerült nyerni.

Záhony
A  záhonyi Dr. Béres József Kollégium Diák Zöldköre is csatlakozott a fővárosi székhelyű RE’LEM Kft. által tavasszal meghirdetett szárazelem-gyűjtő versenyhez. A határvárosi diákotthon környezetvédő diákjai már több mint egy évtizeddel ezelőtt is kezdeményeztek egy hasonló helyi akciót, akkor azonban a veszélyes hulladéknak számító elemek tartós elhelyezésének megoldatlansága miatt csak átmenetinek bizonyult az elemek begyűjtése.

A most szervezett  gyűjtés során a kollégisták elhasználódott elemekből és híradástechnikai akkumulátorokból 65 kilógrammot adtak át a gyűjtést és a szállítást végző vállalkozónak. Záhonyban az általános iskola is csatlakozott az akcióhoz.

Tiszaszalka

A tiszaszalkai általános iskola kispályás labdarúgó tornát rendezett a napokban hat környékbeli csapat részvételével.

A 7-dik és 8-dik osztályosok „Szalka Kupa” nevű viadalával a rendezők célja a hagyományteremtés volt. A tornát a szomszédvár, Tiszakerecseny nyerte a vendéglátók I. számú csapata előtt, a további sorrend: Pusztadobos, Tiszaadony, Tiszaszalka II., Lónya. A torna gólkirálya Bálint Attila lett Tiszakerecsenyből, a legjobb játékos Halajkó Mihály Pusztadobosról, míg a legjobb kapusnak járó díjat a helyi Tiba László kapta.

Jánd

A Tisza-parti üdülőövezet fejlesztésétől a jándiak turistaforgalom élénkülését várják. Az egykori Virág utcán – az árvíz idején elhíresült és elnéptelenedett településrészen – üdülőtelkeket alakít ki az önkormányzat, sőt: ezeket még az idén értékesíteni kívánják. Az ominózus területet közművesítették, ezáltal minden lehetőség adott a beépítésre. A félszáz parcella „belakásával” eltűnik az a sivárság, amely az árvízi bontások után jellemezte az egykori Virág utcát.

– Kovács Bertalan –
hirdetés