Dióhéjban: Kocsord, Nyírbátor, Mátészalka

Nyírbátor, Kocsord – Közmeghallgatást tart november 26-án 17 órától a nyírbátori önkormányzat a városháza dísztermében, melynek kiemelt témája Nyírbátor ivóvízellátása.

Kocsord
„Varázsórát” ajándékozott a Magyarországi Református Egyház Vakmissziója Disznós Csaba kocsordi lakosnak, aki évek óta lelkiismeretes, precíz munkájával segíti a helyi Óda a fényhez Látássérült Klubot. Szabó Zoltán József misszióvezető lelkipásztor elmondta: a 27 éves fiatalember születése óta vak, látványos tettei, sorstársaiért végzett odaadó munkája azonban önmagáért beszél. A varázsóra nem más, mint egy vakok és gyengénlátók számára kifejlesztett, nyakban vagy zsebben hordható beszélő készülék, mely gombnyomásra tájékoztatja használóját a pontos időről, dátumról, a holdállásról és az aktuális csillagjegyről is.

Mátészalka

Harminc éves jubileumát ünnepli a Szatmár Táncegyüttes. November 28-án 18 órakor a mátészalkai VMK színháztermében a Muzsikás együttes és a Pro Musica leánykar estje, szombaton 18 órától a szülinapos táncegyüttes jubileumi gálaműsora tekinthető meg a városi sportcsarnokban.

– Palicz István –
hirdetés