Diósgyőri presztizsderbi

A Szpari győzni megy a szomszédvári rangadóra

Labdarúgás. Az őszi szezont talán legkeményebb mérkőzése elé néz a Nyíregyháza Spartacus. Az NB II. Keleti-csoportjában szombaton a diósgyőri katlanban lépnek pályára Zabosék. A Szpari hazai pályán már játszott két, a tabellán elfoglalt helyezések szerinti rangadót, most sem lesz másként, hiszen a negyedik helyen, tíz ponttal bíró tanyázó borsodiaknál vendégeskedik a veretlen és tizennégy pontos listavezető.
A borsodiak a viharos szezonkezdés után úgy tűnik egyenesbe kerültek, hiszen nem vontak le tőlük pontokat, új tulajdonosuk van, ráadásul szakmai igazgatóként az a Szentes Lázár került Diósgyőrben, akivel az elmúlt szezonban kiesett az élvonalból a Szpari. Diósgyőrben tehát már van fegyver, pénz, paripa….A legutóbbi fordulóban Lippaiék 6-1-re lépték le akislokit, így az önbizalmukkal aligha lesz gond.
Ami a Szparit illeti, az eddigi bajnoki menetelésre nemm lehet panasz, egyre inkább érik a csapat. A legutóbbi fordulóban a békéscsabaiak ellen hatvan perces emberhátrányban fordítottak és végül nyertek Pákoliczék.
A szombati mérkőzése annyiban másabb lesz az eddigieknél, hogy más lesz a körítés. A Diósgyőr-Szpari meccsek mindig különlegesek ,prezstizsük van  ráadásul vendéglátóink jó passzban vannak. Új tulajdonos, szakmai stáb van, az előző fordulóból is jól jöttek ki, ám ez engem cseppet sem zavar, nem féltem a csapatomat. Ismerjük a játékosállományukat, ám nem is ez a lényeg, hanem az, hogy saját játékunkat tudjuk majd játsznai. Tamádnai kell, azt kell erőltetnünk, amit tudunk. Amennyiben a játákosok oda tudnak figyelni , nem zavarja őket  külső körülmények, akkor ezt a meccset nekünk kell megnyerni. Így is megyünk Diósgyőrbe. Sajnos a hétközi kupakisiklás nem jött ól, de hál Istnennek az első csapatot nem érintette, mert a második számú játszott Tiszabecsen. Olyan esély van a kezünkben, hogy akár hét ponttal is megléphetünk a diósgyőriektől és kis túlzásaal azt is mondhatjuk, hogy az erősebb csapatokat le is tudtuk. Mindenképpen ynerni akarunk szombaton.

A Szpari legeredményesebb játékosa az a Bajzát Péter, aki az elmúlt tavasszl még Diósgyőrben rúgta a labdát. A gólerős támadó számára így nem átlagos derbire van kilátás.

- A soros bajnoki mérkőzés lesz, amelyen mihamarabb iránytanunk kell majd a játékot, helyzeteket kialakítani és ezeket értékesíteni. Annyiban mindenképpen különleges lesz, hogy presztizsrangadó és két felfokozott hangulatu szurkolótábor előtt fogunk játsznai. Ahhoz már hozzászoktam, hogy gyakorta megtalálnak a lelátókon, valószínűleg szombaton is így lesz, főként hogy a diósgyőri csapatban is játszottam. zzel nem foglalkozom, teszem majd a dolgom. Csak a győzelemmel lennék igazán elégedett, a három pontért utazunk és mindegy ki, vagy kik rúgják a győztes gólt, csak nyerjünk-vélekedett a hat gólos Bajzát Péter.
 A békéscsabaiak ellen kiállított Vojinovics egy bajnokira szóló eltiltást kapott, így Erdélyi áll majd kapuba. A szintén a legutóbbi körben megsérült Andorka külön edzett, a többiek rendben vannak, így Brekk János a kapusposzt ivételével nem akar változtatni a kezdőcsapaton. A piros-kékek pénteken délután a meccs időpontjában edzenek, szombaton pedig délben indulnak a szomszédvári derbire.
hirdetés