Diplomaosztó a Nyíregyházi Egyetemen

Akt.:
Diplomaosztó a Nyíregyházi Egyetemen
© Fotók: Sipeki Péter
Nyíregyháza – Intézményi státusza megváltoztatása óta, első alkalommal rendezte meg a diplomaosztó ünnepségét a Nyíregyházi Egyetem.

Új intézményi rangjának megfelelően első egyetemi ünnepi oklevélát­adó szenátusi ülését tartotta szombaton a Nyíregyházi Egyetem. A Kodály Zoltán Kulturális Centrumban rendezett ünnepségen 744 végzős hallgatóból a sikeres záróvizsgát tettek több mint kétharmada, 497 hallgató kaphatott oklevelet, közülük 335-en vették át a szombati ünnepségen a végzettséget igazoló diplomát.

SIP_7309

Kattintson a képre a galériáért!

A leendő diplomásokat Lipők Sándor miniszteri biztos köszöntötte, aki hangsúlyozta, hogy Magyarország felemelkedésének a záloga a megfelelő minőségű felsőoktatás.

– A kormány célja, hogy nemzetközileg is elismert, versenyképes képzést biztosítson – fogalmazott Lipők Sándor, aki arra kérte a végzősöket, hogy ne tekintsék lezártnak a tanulást, mivel ma ez kulcskérdés a munkahelyek megőrzésében.

Fontos közösségi esemény

Dr. habil. Onder Csaba rektor ünnepi beszédében az intézmény legfontosabb közösségi eseményének nevezte a diplomaosztót, s olyan – a felsőoktatás minden szegmensét érintő – közösen elért eredmények fontosságát hangsúlyozta, amelyek csakis együttműködésben születhetnek. Erre hozta fel jó példaként az egyetemnek a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolával, a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karával, a kisvárdai Felsőoktatási Közösségi Képzőközponttal, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai karával, a Wizz Air Légitársasággal, valamint a Lego-val fenntartott vagy éppen újonnan megkötött együttműködéseit is.

Az ünnepi gondolatok után az intézmény által adható legrangosabb kitüntetést, a Bessenyei Arany Emlékérmet és Oklevelet dr. Orosz Ildikó, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rektora kapta. Ugyanennek a kitüntetésnek az ezüst fokozatát Krizsanovszki Tibornénak ítélte az egyetem szenátusa, s Címzetes Főiskolai Docens Címet adományozott Márföldi István óraadó tanárának.

Az egyetem leginnovatívabb oktatójául dr. Novák Zoltánt és dr. Vágvölgyi Zoltánt választották.
A diplomák kiosztását megelőzően az alsóévesek nevében Rácz Kitti Magdolna, a végzősök nevében pedig Nagy Krisztina köszöntötte az ünnepelteket.

KM-MJ


A Nyíregyházi Egyetemen sikeres záróvizsgát tett hallgatók névsora

Nyíregyháza – 744 végzős hallgatóból 313 alapképzésen, 23 MA/MSC mesterképzésen, 233 tanári mesterképzési szakon, 108 szakirányú továbbképzési szakon, 66-an felsőoktatási szakképzésen vett részt, 1 hallgató pedig a főiskolai képzését zárta le.
hirdetés