Diplomás pályakövetési rendszer épült ki a főiskolán

By Tarnavölgyi Gergely
Nyíregyháza – A hallgatói és intézményi szolgáltatások fejlesztését célozta az a közel 200 millió forint összköltségvetésű projekt, mely az Európai Unió támogatásával valósult meg a Nyíregyházi Főiskolán az elmúlt két és fél évben. A projekt zárórendezvényét szerdán délelőtt tartották a főiskola rektori dísztermében.

Dr. Jánosi Zoltán tájékoztatójából kiderült: öt alprogram keretében építették ki az intézményben végzett hallgatók munkaerő-piaci sikerességének nyomon követését lehetővé tevő diplomás pályakövetési rendszert (DPR) és az intézményi vezetés döntéshozatali hatékonyságát növelő vezetői információs rendszert.

A főiskola több mint 100 szakértőjének és 24 külső partnerének a bevonásával megvalósított projektben központi szerepet játszott a kiemelkedően tehetséges hallgatókkal való foglalkozás is. A jelenlegi hallgatóknak nyújtott komplex humán, infotechnológiai, tanácsadói és egyéb speciális szolgáltatások mellett külön alprogram koncentrált az öregdiákokra, a velük való kapcsolattartásra.
hirdetés