Diplomás sörök között

Ilyen se volt még, de lesz: diplomás sörökkel olthatták (és olthatják még vasárnap) szomjukat a miskolci Városház térre látogatók.  

A legjobb sörök [.pdf – 116KB]

Az operafesztivál egyik kísérő eseménye volt a Nagy Sörös Találkozó Miskolcon.

Nagy, de nem a nagyoké, ellenkezőleg: a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete hatodik nemzetközi sörversenyét Miskolcon rendezte meg, itt volt a közgyűlésük is, és az említett bemutató-kóstoló. Az egyesület „visszatért” Miskolcra, mostantól itt van a székhelye. Elnöke Vaskó György, a felsőzsolcai-miskolci Serforrás Kft. ügyvezetője. Korábban titkára volt az egyesületnek, amely az első versenyt 1998-ban rendezte meg Felsőzsolcán, és ez olyan jól sikerült, hogy azóta minden második évben Felsőzsolca (Miskolc) a házigazda.

Üzbég és kazah

A diplomás sörök hétvégi, Városház téri bemutatója és kóstolója természetesen nagy sikert aratott. Mint ahogy a Magyarok Fehér Asztala Lovagrend szombati felvonulása, soraikban a bor és sör tagozat tagjaival.

A sörverseny eredményhirdetése a Kandia-közben berendezett Kortyoldában volt. A szervező Vaskó György elmondta: soha ilyen nagy nem volt még az érdeklődés: mintegy hatvan sörrel nevezett be harmincöt sörfőzde. A nyolcvan százalék hazai, a húsz külföldi volt. Utóbbiak: üzbég, kazah, orosz, ukrán, rhodoszi, szlovák, görög, francia, német.

Korty, az ünnepi

Az egyesületi elnök a tagság köszönetét tolmácsolta a városvezetésnek, amiért „befogadták” őket, lehetőséget teremtve a működéshez, a későbbi bemutatkozásokhoz. (Amúgy Vaskó Györgyé az a Korty nevű sör, ami a Kocsonyafesztiválon mutatkozott be. Most versenyen kívül kóstolta meg a zsűri a tokaji aszú alapú különlegességet, és a tagok egymástól függetlenül állapították meg: a Korty az ünnepek söre.)

Gyémánt, arany és ezüst diplomákat nyertek a legjobb sörök, amelyeket három kategóriában indítottak készítőik: világos, prémium, különleges ízesítésű barna és szűretlen. A zsűrielnök nem kisebb szakember volt, mint a Corvinus Egyetem sör- és szeszipari tanszékének vezetője, Hegyesné dr. Vecseri Beáta.
hirdetés