Nyíregyháza hírei

2015.03.01. 14:41

Országhatáron átnyúló árvízvédelmi összefogás

Nyíregyháza - Kilenc árvázvédelmi mentési és felkészülési gyakorlatot hajtanak végre közösen a projekt résztvevői.

Nyíregyháza - Kilenc árvázvédelmi mentési és felkészülési gyakorlatot hajtanak végre közösen a projekt résztvevői.

A magyar–román határon átnyúló, a Szatmár megyei Multisalva Speciális Mentőcsoporttal közös árvízvédelmi pályázatról számoltak be az együttműködők a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon február 27-én, pénteken délelőtt. A projekt keretében több járási mentőcsoport és civil szervezet is felkészülhet az árvíz elleni védekezésre a határ mind két oldalán.

Csepely Zsigmond tűzoltó dandártábornok kiemelte: a pályázat a megyében működő önkéntes mentőszervezetek felkészítésén túl közös gyakorlatok megtartásának lehetőségét is biztosítja az igazgatóság számára. A résztvevők az elkövetkező egy évben kilenc közös mentési és felkészülési gyakorlatot hajtanak majd végre – tájékoztatta lapunkat Dóka Imre sajtóreferens.

A projektben a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság mellett részt vesz a Szatmár megyei Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége, a Vöröskereszt szatmári és szabolcsi szervezete, a Felső-Tisza-vidéki Búvár és Mentő Közhasznú Egyesület, valamint a Multisalva Speciális Mentőcsoport. A közös gyakorlatok mellett árvízvédelmi eszközök beszerzésére és védőeszközök vásárlására is lehetőség nyílik a képzési programok mellett.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!