Divízió I-es jégkorong-vb – A kazahokkal már nem bírtak a britek

Divízió I-es jégkorong-vb – A kazahokkal már nem bírtak a britek
© MTI Fotó: Czagány Balázs
Budapest – A kazah válogatott 6-1-re legyőzte a brit együttest a budapesti divízió I/A-s jégkorong világbajnokságon, a második forduló keddi mérkőzésén.

Eredmény, 2. forduló:

Kazahsztán – Nagy-Britannia 6-1 (1-1, 2-0, 3-0)
gólszerző: Grents (15.), Szagadejev (33.), Sztarcsenko (35., 42.), Mihajlisz (46.), Aszetov (47.), illetve Ferrara (3.)

Mindkét együttes sikerrel rajtolt a vb-n: a britek nagy meglepetésre a tavaly még élvonalbeli szlovénokat verték 3-1-re, míg a kazahok a házigazda magyarok felett aratott 3-0-s győzelemmel kezdték a tornát vasárnap.

A britek az első fordulós formájukat átmentették az 1345 nézőt vonzó keddi összecsapásra is: már a harmadik percben bevették a honosított svéd Henrik Karlsson kapuját, a rendkívül lelkesen drukkoló mintegy ötszáz brit szurkoló nagy örömére. A folytatásban is kiegyenlített volt a játék, a harmadik vonalból feljutott britek többször kapujuk elé szegezték a kazahokat, akik a harmad végén a brit védelem emberhátrányos védekezésének hibáját kihasználva egyenlítettek.

A második húsz percben inkább a kazahok akarata érvényesült, s egy vitatott találattal a vezetést is megszerezték. A hosszas videobírózás alatt a nézőtéren helyet foglaló kazah néptánccsoport tagjai mozgással, a brit drukkerek pedig szűnni nem akaró dobszóval lelkesítették magukat. Az elnyúlt kényszerszünet után a kazahok vették fel jobban a játék ritmusát, s tovább növelték előnyüket (3-1).

A záró felvonás elején végképp lezárta a három pont sorsát a kazah együttes, amely ezt követően fokozatosan felőrölte ellenfelét, sorra értékesítette helyzeteit, s végül fölényes győzelmet aratott az utolsó 14 percre kapust is cserélő britek felett. A szigetországiak szurkolói így is állva, vastapssal éltették kedvenceiket az utolsó percekben.

Sikerével a kazah az egyetlen százszázalékos válogatott a vb-n két forduló után, míg a britek a magyarokhoz, az olaszokhoz és a lengyelekhez hasonlóan három ponttal állnak. A kazahok az olaszokkal, a britek pedig a lengyelekkel mérkőznek szerdán, a házigazda magyar együttes pedig a szlovén válogatottal találkozik.

Az első két helyezett feljut a 16 csapatos elitbe, az utolsó pedig 2019-ben a divízió I/B-ben szerepel majd.


Hétfőn játszották:

Magyarország-Olaszország 3-2 (0-1, 2-1, 1-0)

Lengyelország-Szlovénia 4-2 (1-0, 2-1, 1-1)

Az állás:

1. Kazahsztán 6 pont, 2. Olaszország 3 (5-4), 3. Lengyelország 3 (5-5), 4. Magyarország 3 (3-5), 5. Nagy-Britannia 3 (4-7), 6. Szlovénia 0

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés