Divízió I-es jégkorong-vb – Sofron: nehéz megjósolni, ki fog feljutni

Budapest – Sofron István, a magyar jégkorong-válogatott csatára szerint nehéz megjósolni, ki fog feljutni az elitbe az áprilisi budapesti divízió I/A-világbajnokságról.

A Villach légiósa az M1 aktuális csatornának a válogatott csütörtöki edzése után a Tüskecsarnokban elmondta: talán a mostani vb a legnehezebb az eddigiek közül, azonban a közönség segítségével, telt ház előtt a csapat kiharcolhatja a feljutást.

Kiemelte: a mezőny tagja még a szlovén és a kazah válogatott, amely jobb játékerőt képvisel a magyarnál, míg az olasz és a lengyel csapat egyenrangú, a britek pedig Sofron szerint fognak meglepetést okozni Budapesten.

A csatár elmondta azt is, hogy az egy hónappal ezelőtti súlyos fejsérüléséből már felépült, nincs hányingere, szédülése, az e heti edzőtáborban terhelés alatt már panaszmentes volt.

A divízió I/A vb-t április 22. és 28. között a Papp László Budapest Sportarénában rendezik. Az első két helyezett feljut a 16-os elitbe, az utolsó pedig 2019-ben a divízió I/B-ben szerepel majd.

– MTI –
hirdetés