Sport

2015.05.28. 20:06

És zúgott a Mi vagyunk a Nyíregyháza

Nyíregyháza - Mintegy másfél ezer szurkoló drukkolta végig a Szpari edzését.

Nyíregyháza - Mintegy másfél ezer szurkoló drukkolta végig a Szpari edzését.

Úgy indult mint egy hétköznapi edzés. A játékosok egymás után szállingóztak az öltözőbe, beszélgettek. Azt Mátyus mester előbb benézett a focistához, majd visszament az edzőibe. És megérkezett Révész Bálint. Na, innentől már nem hétköznapi a sztori. A szakmai stábbal bement az öltözőbe. Jó negyedóra múlva jött ki, amikor természetesen megkérdeztük, hogy mi miről esett szó.

- Nagyon sajnálom, hogy most be kellett jönni a srácokhoz, de az ok már ismert. Elmondtam nekik én még nem adtam fel. Mindent kifizettünk, továbbra is csak azt mondhatom, nem tartozunk senkinek. Diego Balbinot 2010-ben volt a játékosunk, még az előző tulajdonos idején. Annak ellenére, hogy a tartozással kapcsolatos követelése nem volt egyértelmű és nem felelt meg a magyar jogszabályoknak, határidőre őt is kifizettük, erről dokumentumaink vannak, és ezeket csatoltuk is a szövetségnek. Ezért nem értjük a döntést, és élünk a jogorvoslati lehetőséggel. Korábban úgy terveztük, hogy szombaton tartjuk a záróösszejövetelt, ezt áttettük hétfőre - mondta Révész Bálint elszánt tekintettel és bizakodóan.

Aztán a játékosok készülődtek a gyakorláshoz. Közben Öcsi bácsi, azaz Volodimir Ovszijenko tolmácsolásával, kíváncsiak voltunk Gyuri, azaz Juraj Halenár véleményére.

- Valamennyiünket sokkolt a hír, amit a licenc-ügyben kaptunk – kezdte Hali. –Ha valahol kell élvonalbeli foci az Nyíregyháza, ez a remek a szurkolótábor megérdemli. Megfordultam már pár klubban, de ilyen tulajdonossal, mint Révész Bálint még nem találkoztam. Nagyon jól érzem itt magunkat, elkezdtünk egy munkát, amit folytatni akarunk. Szeretnék még jó ideig itt focizni és bízom benn, ahogy mondják: a remény hal meg utoljára.

Aztán kivonult a csapat és olyan élményben volt rész, ami páratlan és amit szavakkal elírni nem könnyű. Az egy napos mozgósítás eredményeként majd másfélezren voltak a lelátón (Poénkodhatnánk, hogy a fővárosi kék-fehér klubnak talán ha három bajnokin jönnek ennyien össze, ám nem tesszük.) Le a kalappal! A drukkerek zöme piros-kék sálban érkezett, itt voltak a B-közepesek, a Spartacus 1928 Egyesület tagjai és vezetői, az öreg szurkolók és nagyon sok leány, hölgy, gyerek (az MLSZ egyik célkitűzése családokat a lelátókra).

Nyíregyháza, szívünk városa!... Zúgott több száz torokból, talán még a főiskola kollégiumának ablakai is beleremegtek. Talán még az MLSZ-ig is eljutott az együttérző biztatás.... A rekortánra felvonultak a Bozsik Akadémia ifjú focistái is. A szurkolók pedig tovább éltették a csapatot és parádésan demonstrálták azt, hogy a csapattal vannak és a Szparinak az NB I-ben a helye. Hogy az MLSZ-ről mi volt a vélemény, azt most hagyjuk...

Tévéstábok forgattak, fotósok kattintgattak, a honi fociban párját ritkító volt az edzés hangulata. A sok meccset megélt Mátyus Jánost, a szakmai stáb valamennyi tagját és persze a focistákat is szemmel láthatóan megfogta a hangulat.

Aztán a cicázással elkezdődött a gyakorlás. Miközben a forgatókönyv szerint pörögtek a gyakorlatok, a szurkolás nem maradt alább. Fantasztikus érzés volt mindezt átélni. Közben a drukkerek a történtekről is diskuráltak, aligha meglepő, hogy mi volt az egybehangzó vélemény.

Álé, alé, sose halunk meg.... Aztán vége lett a gyakorlásnak. Ismét jött a hatalmas hangorkán, a csapat tapssal köszönte meg az együttérzést és jó pár férfiszempár csillogott. Nem maradt el a meccsek után megszokott pacsizás. Még sokáig zengett-zúgott a lelátó. Előttem éppen egy tíz éves forma srác fordult ki a kapun, nyakában piros-kék sállal és megkérdezte az anyukájától: -

- Ugye anya NB I-es marad a Szpari?

- Hát persze - simogatta meg a lurkó buksiját a mami. Sok ezren akarják ezt...

Ez örök életre szóló volt

Nehéz szavakba önteni, hogy milyen érzés volt - tudtuk meg a tréning után Mátyus Jánostól. – Ez örök életre szól ezt soha nem lehet elfelejteni. Érzeni lehetett, hogy mennyire szeretik a focit Nyíregyházán, a megyében. Tudjuk, hogy minek szólt ez a szimpátia szurkolás ám bízom benne, hogy nem halotti tor volt. Amikor Révész Bálint tulajdonos lett elkezdődött egy munka, amit szeretnénk folytatni...

– Pénteken elmegyünk Pécsre ám a mérkőzésről szakmailag nehéz lenne bármit mondani. Aligha kell ecsetelni azt, hogy az eredmény csak másodlagos. A megszokott akarással, harcossággal szeretnénk játszani egy jó meccset és nyerni, hiszen méltóan akarjuk lezárni ezt a bajnoki évet - summázta a péntek esti találkozóról a mester..

 

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!