DK és Együtt-sajtótájékoztató: Újabb feljelentés Sóstó-ügyben

Akt.:
Felújítási munkálatok Sóstón a csónakház és a Szódaház utca végénél.
Felújítási munkálatok Sóstón a csónakház és a Szódaház utca végénél. - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – Okirat-hamisítás gyanúját veti fel az egyik internetes portálon megjelent újabb cikk a sóstófejlesztési projektről, ezért az Együtt alelnöke január 10-én feljelentést tett a NAV illetékes bűnügyi igazgatóságánál – jelentette be hétfőn Lövei Csaba, a párt önkormányzati képviselője.

– Költségvetési csalással összefüggésben elkövetett hamis magánokirat felhasználása miatt tett feljelentést Juhász Péter, mert a cikk szerint a nyíregyházi önkormányzat úgy fizetett ki 50 millió forintot egy társaságnak, hogy még nem voltak készen a tervek, dr. Kovács Ferenc polgármester pedig úgy írta alá a teljesítésigazolást, hogy a szerződésben vállalt munkák nem készültek el. Képviselőként az a kötelességem, hogy ezeknek a végére járok – tette hozzá és emlékeztetett: tavaly a projekttel kapcsolatosan már tettek feljelentést, a nyíregyházi járási nyomozóügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt nyomoz.

Hunyadi János, a DK önkormányzati képviselője szerint ők azt teszik, ami a dolguk: védik a közpénzt.​

A nyíregyházi önkormányzat reagálása

​Hunyadi és Lövei képviselő uraknak ismételten felajánljuk, hogy mielőtt egy hamis állításokra, nyilvánvaló csúsztatásokra és megtévesztő kijelentésekre alapozott internetes írás alapján a közvélemény elé állnak, élhetnek képviselői jogukkal és kérhetnek tájékoztatást az adott ügyben. Az internetes cikkben leírtak semmiben sem felelnek meg a valóságnak. A lejáratókkal szemben a megfelelő jogi lépéseket megtesszük.


Együtt és DK-sajtótájékoztató: Nem zörög a haraszt a sóstófejlesztést érintő ügyekben

Már nem csak „szennylapokban” – ahogy dr. Kovács Ferenc nevezte –, de a megyei napilapban és a nol.hu oldalon is napvilágot látott, hogy a NAV után a rendőrség is nyomoz a sóstófejlesztést érintő ügyekben – kezdte sajtótájékoztatóját pénteken Lövei Csaba az Együtt önkormányzati képviselője. tovább »


Sóstófejlesztés: a NAV mellett már a rendőrség is nyomoz

Nyíregyháza, Sóstó – Az adóhatóság mellett már a rendőrség is nyomoz a Sóstófejlesztési projekttel kapcsolatosan – tudtuk meg. tovább »

Sóstófejlesztés: áll a bál a projekt körül

Nyíregyháza, Sóstó – Vádak és cáfolatok: választási időszakot idéző hangulat Sóstón. Terveznek-e jogi lépéseket? tovább »


Sóstófejlesztés – Már a NAV nyomoz az ügyben

Nyíregyháza, Sóstó – Feljelentést tett egy magánszemély a Sóstó-fejlesztési projekttel kapcsolatban. Költségvetési csalás gyanúja miatt rendelt el nyomozást az ügyészség.tovább »


DK-sajtótájékoztató: A város érdeke a tisztánlátás​​

Nyíregyháza – A Fidesz városi elnöke, Jászai Menyhért szerdai sajtótájékoztatóján lemondásra szólította fel Lövei Csabát és Hunyadi Jánost, mert szerinte azzal, hogy valótlanságokat terjesztenek és csúsztatnak a Sóstófejlesztési projekttel kapcsolatosan, ártanak a városnak. Lövei Csaba, az Együtt önkormányzati képviselője csütörtökön azt mondta, a felelős ellenzéki magatartás része, hogy ha nyugtalanító információhoz jutnak közpénzből finanszírozott városi beruházásokról, azt jelzik a városvezetésnek.tovább »


MSZP-sajtótájékoztató: „Megnyugtató, hogy az ügyészség elindította a nyomozást”

Nyíregyháza, Sóstó – „Örülünk, ha Sóstó fejlődik” – jegyezte meg elöljáróban Csabai Lászlóné megyei alelnök a keddi sajtótájékoztatóján. tovább »
hirdetés