DK-sajtótájékoztató: Ez volt az utolsó csepp a pohárban

Nyíregyháza – Régóta folyt a vita a párton belül arról, hogy a DK országgyűlési képviselői asszisztáljanak-e ahhoz, ami a parlamentben zajlik, az utóbbi napok eseményei azonban eldöntötték a kérdést – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Hunyadi János választókerületi elnök.


– Az utolsó csepp az volt a pohárban, hogy az érvénytelen és eredménytelen népszavazást sikernek állítja be a kormány és erre hivatkozva alkotmányt akar módosítani, illetve hogy megszünteti a legnagyobb példányszámú ellenzéki napilapot. Szűkül a jogállam, sérül a demokrácia, valamint a gondolat- és szólásszabadság. Ezért döntött úgy az elnökség, hogy a DK képviselői kivonulnak a parlamentből, a plenáris üléseken és a bizottsági munkában nem vesznek részt. Ez azzal jár, hogy elveszítik a tiszteletdíjukat – a képviselők ennek tudatában hozták meg a döntésüket, hogy ezzel is felhívják a figyelmet arra: rossz irányba tart az ország. A helyi önkormányzatokban azonban folytatjuk a munkát, mert az országgyűléssel ellentétben itt van lehetőség arra, hogy elmondjuk a véleményünket.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés