Döbbenetes látványt nyújtott a 10-es busz – Olvasónk lefotózta

Akt.:
Nem úgy tűnik, mint amit csak vissza kell pattintani
Nem úgy tűnik, mint amit csak vissza kell pattintani - © Fotó: Magánarchívum
Nyíregyháza – Nemrég egy nyíregyházi olvasónk azzal kereste meg lapunkat, hogy olyan műszaki állapotú buszon volt kénytelen utazni, amelynek a látványa valósággal megdöbbentette. Felháborodásában a telefonjával le is fényképezte, amit látott.


A busz belső, mennyezeti burkolatának egy darabja magatehetetlenül belógott az utastérbe, közszemlére téve a szerkezeti elemeket, szigetelőanyagot, kábeleket, csöveket. Ráadásul a burkolati elem minden egyes döccenőnél úgy himbálózott, hogy senki nem tudhatta, nem szakad-e le a következő kanyarban. Egy másik burkolattal ugyanis mindez már meg is történt, s az utasok a biztonság kedvéért lerakták a padlózatra. A szokatlan jelenséget egy 10-es számmal ellátott járaton kapta lencsevégre az utas, amely járat a vasútállomást köti össze Nyírszőlőssel.

A sofőr megjavította

Megkerestük az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. illetékeseit, s magyarázatot kértünk tőlük arra, hogyan indulhat el egy járat a megyeszékhelyen ilyen állapotban. Ujj Zsuzsannától, a cég PR irodavezetőjétől azt a választ kaptuk, hogy a MAZ típusú helyi járatú autóbusz ajtó fölötti szervizajtaja – a busz­sofőr elmondása alapján – menet közben nyílhatott le. Mivel a sajnálatos műszaki probléma az utasokat nem veszélyeztette, a sofőr az utasszállítás biztosítása és a menetrend betartása érdekében a hibát a végállomásra érve, saját hatáskörben, a legrövidebb időn belül megpróbálta orvosolni.
– A szervizajtó műszaki kialakításából adódóan sajnos előfordul, hogy észrevétlenül mellézár a szerkezet, s már csak út közben, a rázkódás hatására nyílik ki újra. Az érintett járművön egyébként a zárat már megjavították, s a szakműhely a jövőben nagy gondot fordít a hasonló zárszerkezet soron kívüli cseréjére minden ilyen típusú járműnél – ígérte meg a Ujj Zsuzsanna.

KM-MJ0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdetés