Dobogás és nyerítés töri meg ma a pócsi csendet

A motorosok és vadászok után a lovasok is áldásban részesülnek Mária­pócson
A motorosok és vadászok után a lovasok is áldásban részesülnek Mária­pócson
Máriapócs – Mozgalmas lesz az élet ezen a hétvégén is a máriapócsi nemzeti kegyhelyen, hiszen szombaton és vasárnap is várja program a híveket.


Első alkalommal rendezik meg a Máriapócsi Lovas Zarándoklatot a mai napon.

A résztvevők 9 órakor gyülekeznek a Pápa téren a Csodák tornyánál, 9.30-kor onnan vonulnak a templomhoz a városon keresztül. A templomkertben lesz a lovasok és lovak megáldása, amit majd paraklisz követ.

Az érdeklődők láthatják a Szabolcs Fejedelem Lovasíjászai Egyesület bemutatóját, majd a templomkertben bográcsos ebéd zárja a lovas zarándoklatot.

Május 22-én az egyházközségi képviselő-testületek búcsúját tartják Máriapócson. Az utrenye 6.45-kor kezdődik, 8 órától pedig szent liturgia lesz.

Az élő egyházközség program keretében 10 órakor bemutatkozik a Debrecen-Tócoskerti Görögkatolikus Egyházközség. Szent liturgiával folytatódik a program 10.20-kor Lipcsák Tamás, a Nyíregyháza-Jósavárosi Görögkatolikus Egyházközség parókusának vezetésével.
A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat koleszterinszint-, vérnyomás-, vércukor- és testzsírméréssel várja a zarándokokat.

KM
hirdetés