Dobogós lett a szabolcsi páros

Dobogós lett a szabolcsi páros
© Fotó: katasztrófavédelem
Nyíregyháza – Az öt regionális megmérettetést követően a pénteki, zánkai országos viadal végén derült ki, hogy kik a katasztrófavédelem állományának legjobb sofőrjei. Az ügyintézői kategóriában a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság párosa a második helyezést érte el.

Az országos döntőben a regionális versenyek győztesei, az ország hivatásos tűzoltó-parancsnokságainak gépjárművezetői, illetve az ügyintézői rendszerben gépjárművet vezetők mérték össze KRESZ-tudásukat és gépjárművezetés-technikai készségeiket.

A versenyen tíz, egyenként kétfős csapat vett rész, amelyek közül öt az „ügyintézői gépjármű”, öt pedig a „készenléti szer” kategóriában állt rajthoz. A megmérettetés első felében egy feladatlapot kellett kitölteniük a résztvevőknek, amely az általános közlekedésbiztonsági szabályok ismerete mellett alapvető elméleti vezetéstechnikai tudásukat is felmérte. A ragyogó időben lebonyolított vetélkedő a pályabejárással folytatódott, amelynek során a versenyzők ismerkedhettek a pályával és az előttük álló feladatokkal. Ezt követően járművükkel, egy bójákkal kijelölt pályán kellett végighaladniuk, ahol a többi között szlalom, parkolás, akadályelkerülés és tolatás volt a feladat. Minden páros kettőzött akaraterővel és nagy elszántsággal vetette bele magát a versenyzésbe, amelynek végén szoros eredmények születtek.

Ügyintézői kategóriában a legjobbnak járó díjat a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata vehette át, mögöttük a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Oszlár Gábor tű. százados és Gyurkó Pál tű. törzsőrmester alkotta páros végzett, míg a dobogó harmadik fokára a BM OKF Gazdasági Ellátó Központjának versenyzői állhattak fel. A készenléti szer kategóriában a Gazdasági Ellátó Központ csapata szerezte meg az elsőséget, a másodikak a Borsod-Abaúj-Zemplén, harmadikak pedig a Somogy megyei versenyzők lettek.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés