Dobogósok lettek a nyírbátori tűzoltók

Dobogósok lettek a nyírbátori tűzoltók
Nyírbátor – Harmadikok lettek a nyírbátori hivatásos tűzoltók az országos kismotorfecskendő-szerelő versenyen április huszadikán, Móron. A püspökladányi tűzoltók alig több mint fél perc alatt teljesítették a futamot. A második helyen Baranya, harmadikként pedig Szabolcs-Szatmár-Bereg megye végzett.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság negyedik alkalommal rendezte meg a hivatásos tűzoltók számára az országos kismotorfecskendő-szerelő versenyt a Wekerle Sándor Szabadidőközpontban. A viadalon összesen tíz megyei és a fővárosi katasztrófavédelmi igazgatóság csapata indult.

A hétfős csapatok kétszer álltak rajthoz, a végeredményt a futamidő határozta meg. A tűzoltók a pályán egy egyköbméteres, vízzel teli versenykádba merítették a kismotorfecskendőhöz szerelt szívótömlőt, miközben a csapat másik része kigurította és összekapcsolta a tömlőket, megnyitotta az osztót, a sugárcsövek pontos irányításával pedig egyenként tíz liter vizet lőtt a céltáblákba. Az első helyen a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata végzett. A dobogó második és harmadik foka között csupán négy tized másodperc döntött, így ezüstéremmel a Baranya megyéből érkező pécsi, bronzéremmel pedig a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei nyírbátori tűzoltók tértek haza.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés