Dögén furikáztak át, amikor elállta az útjukat egy társaság, egy férfi pedig baltával rontott az autónak

Igencsak megrémültek az autóban utazók, amikor ki akarták ráncigálni őket a kocsiból, majd kis híján a hátukban landolt a balta
Igencsak megrémültek az autóban utazók, amikor ki akarták ráncigálni őket a kocsiból, majd kis híján a hátukban landolt a balta - © Fotó: Rendőrség
Döge, Nyíregyháza – Garázdasággal és a közlekedés biztonsága elleni bűntettel vádolja az ügyészség azt a dögei férfit, aki baltával bezúzta az utcájában közlekedő gépkocsi szélvédőjét, majd tettét az ittassággal magyarázta a rendőröknek.

A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség vádiratának lényege szerint az idén május 29-én a kora esti órákban három férfi az egyikük gépkocsijával Dögén haladt keresztül. A Hunyadi utcán egy 8–10 főből álló társaság elállta az autó útját, megállásra kényszerítve a járművezetőt. Kiabálni kezdtek a gépkocsiban ülőkkel, próbálták az ajtókat kinyitni, mire a rémült emberek azokat belülről lezárták. Amikor a gépkocsivezető igyekezett elhajtani a helyszínről, a hőbörgő társaságból kivált a vádlott, magához vett egy kisbaltát és azzal bezúzta az autó hátsó szélvédőjét.

Nem tudta, mit cselekszik?

A helyszínre érkező rend­őröknek a vádlott elismerte, hogy ő rongálta meg a gépkocsit, amit azzal magyarázott, hogy ittassága miatt nem tudta mit csinál. A büntetlen előéletű vádlottal szemben az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság börtönbüntetésre ítélje a vádlottat, melynek végrehajtását próbaidőre függessze fel.

KM
hirdetés