„Dögölj éhen! – Fogságban tartotta, kirabolta és molesztálta az idős nénit – 10 évet kapott érte Nyíregyházán

„Dögölj éhen! – Fogságban tartotta, kirabolta és molesztálta az idős nénit – 10 évet kapott érte Nyíregyházán
© Illusztráció: getty images
Nyíregyháza – „Dögölj éhen! – ezt mondta a rabló az idős asszonynak, aki azt kérte, legalább pár ezer forintot hagyjon neki élelemre.


A Nyíregyházi Járásbíróság a mai napon 10 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte Á. J. A. vádlottat felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2016. október 3-án este bekopogott az idős hölgy sértett lakásán, aki ajtót nyitott, a vádlott pedig kérte, hogy engedje be, amit a sértett visszautasított. A vádlott a kezében lévő késsel a sértettet teljes testtel visszatolta a lakásba, a villanyt lekapcsolva a sértettet az ágyra nyomta, és követelte, hogy adja át a nyugdíját, különben megöli.

A vádlott késsel fenyegetve huzamos időn keresztül úgy tartotta fogva a saját lakásában a sértettet, hogy még azt a kérését sem teljesítette, hogy WC-re kiengedje. Az idős asszonynak lehetősége sem volt arra, hogy elmeneküljön. A több, mint két órán át tartó fenyegetés hatására átadta a lakás különböző pontján elrejtett valamennyi megtakarított pénzét. Az elkövetőt – aki ilyen módon 180.000 Ft-ot szerzett meg – hiába kérte az idős asszony, hogy legalább néhány ezer Ft-ot hagyjon neki élelemre, kérésére azt válaszolta, hogy „Dögölj éhen!”.

Ezt követően a vádlott a sértett ruházatát lerángatta, és szexuálisan molesztálta őt.

– Dr. Toma Attila, sajtószóvivő –
hirdetés