“Amennyiben botox kezelésre szorulnék, a számlát a keret tagjai fogják állni!”

A Nyírgyulaj eddig valamennyi ellenfelét lebirkózta: Angyalos András térdelőrajtból és hasonló szándékkal fut neki a tiszavasvári fellépésnek is
A Nyírgyulaj eddig valamennyi ellenfelét lebirkózta: Angyalos András térdelőrajtból és hasonló szándékkal fut neki a tiszavasvári fellépésnek is - © Fotó: Pusztai Sándor
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A két még hibátlan csapat rangadója mellett is szolgál csemegékkel a forduló.


Ütött az igazság órája. Vasárnap egymásnak feszül a megyei első osztály két elitcsapata, a hetedik kör előtt egyaránt makulátlan mérleggel hetvenkedhető Sényő-Carnifex és a Nyírgyulaj. Az összecsapáson nincs mit ragozni, elvégre a tényekkel nem lehet vitatkozni, másfelől a táblázat sem hazudik. A felek minden mutatóban a mezőny fölé nőttek, legalábbis eddig. Az ősz mérkőzése címet nyugodt szívvel rábiggyeszthetjük a rangadóra, amelyre a sényőiek speciális módon, hétközi kupafellépéssel melegítettek. Nem mintha a gyulajiak lábukat lógatnák, a keret tagjai félszemüket a lassan teljes gázzal beinduló élvonalbeli futsalbajnokságra vetik… Az is nyilvánvaló, nem ezen a találkozón áll vagy bukik a bajnokság sorsa, mindazonáltal egyelőre nyoma sincs annak, hogy eme duón kívül bárki is beleszólhatna a sorsfordító kérdésekbe.

Persze, akad még más csemege. Példának okául a Nagyhalász–Vásárosnamény parti. A harmadik helyre felkapaszkodott halásziak egészen imponáló sorozatot „futnak”, zsinórban három győzelemnél tartanak, felettébb masszív védelmük mindössze háromszor kapitulált. Ezúttal viszont az egyik legütösebb támadószekciót bevető, a tabellán szintén feljebb nyomult Dudás-brigáddal tusakodnak. Szó se róla, fogas kérdésnek ígérkezik, vajon melyik gépezet működik majd hatásosabban?

Tarpa–Mándok ütközet. Mindkét legénység azért iparkodik, hogy bebetonozza magát az élcsoportba, a bökkenő csak az, olykor becsúszik egy-egy malőr. Miként arra ékes bizonyítékul szolgált a beregiek legutóbbi turnéja Mátészalkán, ahol öt gólba szaladtak bele. Ugyanakkor a szalkaiakon is nehéz eligazodni. Bár, ha július közepén, amikor meglehetősen „neccesnek” tűnt a folytatás, valaki azt találja mondani, hogy szeptember derekán ilyen jól fog állni a gárda szénája – azt talán maguk sem hiszik el. Mindenesetre az aktuális feladatként azt a Tiszavasvárit fogadják, amely az egyszer hopp, máskor kopp játékot űzi. Momentán éppen az előbbi változat érvényesült, Rakamazon diadalmaskodott a Kiss-alakulat.

Alighanem ennél is nagyobb csörte bontakozhat ki Dombrádon. A házigazda, akárcsak a mezőnyben egyedüliként nyeretlen Kótaj meccsén meglehetősen becses pontokért hadakoznak. Mindkét csapatra ráfér a sikerélmény, arról nem beszélve, nyilván úgy gondolkodnak az érintettek: mikor, ha nem most domborítanak.
KM-KT

Szakvezetői várakozások: 7. forduló (kezdés: 16, ifi: 14)

Szombat

Baktalórántháza (11.)–Rakamaz (13.)

Gebri Pál, baktalórántházi edző: – Az elmúlt héten sem sikerült idegenben pontot szerezni, éppen ezért hazai pályán csak a győzelem az elfogadható, különösen, mert nem szeretnénk leszakadni a tabellán.

Varga Attila, rakamazi edző: – Az előző fordulóban a baktai „kémek” gyenge játékot és vasvári győzelmet láthattak nálunk. Egy hasonló vendségsiker nagyon ránk férne, igaz, a krónikához hozzátartozik, hogy ilyen mestermunkát utoljára Jaczinától sporttárstól láttam…

Mátészalkai MTK (5.)–Tiszavasvári (9.)

Opre Mihály, mátészalkai edző: – A Tiszavasvári az előző szezonban az élcsapatok közé tartozott, volt szerencsém látni játszani ősszel is, azt mondom, a Sényő után az egyik legjobb kerettel rendelkezik, amelyet kiváló edző irányít. A rajtnál kissé beragadtak, de most úgy tűnik, felszálló ágba kerültek, ugyanakkor nekünk, legalábbis az eddigi tendencia szerint 5–0-ra kellene kikapnunk… Én már azzal elégedett lennék, ha végre egy meccset lehoznánk kapott gól nélkül, de azért nyerni akarunk.

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – A pályaválasztói jog felcserélése miatt öt fordulóból négyet idegenben játszunk, melynek első akadályát Rakamazon sikeresen vettük. Hétvégi ellenfelünk imponáló teljesítménnyel előkelő helyet foglal el a tabellán, ennek tükrében nem számítok egyszerű mérkőzésre, fel kell kötnünk azt a bizonyos gatyát.

Tarpa (7.)–Mándok (4.)

Márton István, tarpai edző: – Lehetőségeinkhez mérten megfelelően felkészülünk a mérkőzésre, szombaton pedig kiderül, hogy ez mire lesz elég.

Dancs Béla, mándoki edző: – A legnagyobb probléma az, hogy egy mérkőzésen belül nagyon hullámzó a teljesítményünk, ezen változtatni kell. Arra kell törekedni, hogy a meccs minden percében koncentráltan futballozunk. A Tarpáról sok jót hallottam, a szakmai munka minősége garantált, de megpróbáljuk kihasználni gyenge pontjait.

Dombrád (14.)–Kótaj (16.)

Kozma Zsolt, dombrádi edző: – „Hatpontos” mérkőzést játszunk, amelyen nagyon fontos a győzelem. Ha a helyzetkihasználásunkon javítunk, nagy gond nem lehet.

Seregi Mihály, kótaji edző: – Nehéz mérkőzés elé nézünk, mert mindkét csapatnak égetően szüksége van a pontokra. De úgy gondolom, ha a múlt heti játékunkat át tudjuk menteni, akkor sikerélményben lehet részünk Dombrádon.

Tuzsér (15.)–Fehérgyarmat (10.)

Antal István, tuzséri edző: – Ezer sebből vérzünk, de remélem, a hét végére kiegyenesedünk. Főleg, lelkiekben vagyunk összezuhanva, így a mentális állapotot próbálom javítani. Remélem, „megfogjuk” ezt a három pontot.

Siti Ferenc, fehérgyarmati edző: – Nem tenne jót a ráncaimnak, ha sorozatban harmadszor veszítennék, ennek fényében lép pályára a csapat. Amennyiben botox kezelésre szorulnék, a számlát a keret tagjai fogják állni! Mindenesetre növelné esélyeinket, ha nem Bata Lajos állna az ellenfél kapujában…

Nagyecsed (8.)–Cellspan-Balkány (12.)

Ádámszki Róbert, nagyecsedi játékos-edző: – Remélem, az idegenbeli kupasiker okozta jó hangulatot meglovagolva hazai pályán is ki tudjuk szolgálni közönségünket. A szurkolók különösen megérdemlik ezt, mert sokan szerdán is eljöttek velünk Jászárokszállásra.

Mirgai László, balkányi edző: – Problémáink tovább szaporodtak, újabb játékos dőlt ki erre az évre. Természetesen mindent meg fogunk próbálni a pontszerzés érdekében Nagyecseden, de reálisan nézve, nem mi vagyunk az esélyesek.
Vasárnap

Sényő-Carnifex (1.)–Nyírgyulaj (2.)

Sándor Tamás, sényői edző: – Nehéz helyzetben vagyunk, mert a hétközi kupameccs miatt kemény százhúsz perc van a lábakban. Nem tudom, hogy fogjuk a játékosokat „összedrótozni”, persze, megpróbálunk újra harcképesek lenni a rangadón.

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Két jó formában lévő, támadófelfogású csapat összecsapásán alighanem nüanszok fognak dönteni. Ha azonos feltételeket kapunk ezen a rangadón, akkor pontot, akár pontokat is szerezhetünk.

Nagyhalász (3.)–Vásárosnamény (6.)

Ludánszki István, nagyhalászi edző: – Küzdelmes, helyzetekben gazdag mérkőzésre számítok. Szervezetten és a helyzeteinkkel jól gazdálkodva kell hazai pályán megszerezni a három pontot.

Dudás Zoltán, vásárosnaményi edző: – Az eddigi eredmények alapján igen masszív, erős csapathoz látogatunk, amit bizonyított a szerdai kupameccs is. Nehéz mérkőzésre számítunk, de szeretnénk minél jobban szerepelni.Dombrád.
SZON.HU


hirdetés