“Csak pajzzsal nem lehet csatát nyerni, főleg, ha azon is rések vannak”

A Sényő elleni rangadó után Pécsi Viktor kapusnak és a mándoki védelemnek a tuzséri szomszédvári összecsapás ad munkát
A Sényő elleni rangadó után Pécsi Viktor kapusnak és a mándoki védelemnek a tuzséri szomszédvári összecsapás ad munkát - © Fotó: Janics Attila
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A szatmári rangadón alighanem többször felidézik Czifrák Roland emlékét.


A vásárosnaményi edző, Farkas Béla után a nagyecsedi futballista, Czifrák Zoltán halála ejtett mély sebet a megyei első osztályú bajnokság szereplőin. Az őszi idényre immár bizonyosan árnyékot vett a két tragikus eset, az már csak remélni lehet, hasonlóan megdöbbentő fejleményektől megkímél mindenkit a sors a folytatásban!

Mert bármennyire fájdalmas, szólít a kötelesség – játszani kell! Olyannyira, hogy már a tizenegyedik forduló ad feladatot az érintetteknek. A nagyecsediek például hazai pályán, mindjárt térségi rangadón érdekeltek, noha a Fehérgyarmat elleni parti előtt, közben és persze a lefújást követően alighanem többször elhangzik majd Czifrák Roland neve…

Ugyanakkor a megtáltosodott, öt hete veretlen Vásárosnamény – szerencsés esetben – akár a dobogóra is felnyomulhat. Ha „elkapja” a a második pozícióban táborozó Nyírgyulajt. Szó se róla, ha a beregiek terve teljesül, rég nem látott magasságba szökkenhetnek a tabellán. Kótaji „gyufájával” magát rántotta a mélybe a Baktalórántháza, amely most izgalmas párbajba bonyolódhat a Dombráddal. Annál is inkább, mivel a Tisza-partiak is menekülni próbálnak a veszélyzónából, ráadul a felek között egyetlen árva pont a különbség. Vagyis, van miért hajtani.

Amihez pedig nem szükséges reklám az a Tuzsér–Mándok csörte. Meglehet, a két csapat közel sem azonos célokért töri magát idén, a szomszédvári partin alighanem sutba vágható a papírforma. Legalábbis gyanítható, hogy a középmezőnyt alulról súroló házigazda megfeszül, hogy megszorongassa az elitben tanyázó Dancs-legénységet.

Két év leforgása alatt nagyot fordult a világ. Anno a feljutásért „gyilkolta” egymást a Balkány és a Rakamaz – a megye kettőben. Az előző idényben a Mirgai-brigád bajnoki címet ünnepelhetett, a Rakamaz újoncként beékelődött a legjobbak közé. Most viszont… Alul rekedt mindkét alakulat, benne van a pakliban, hogy a kiesés megúszásáért kénytelenek hadakozni, így ecsetelni sem kell, mennyire nem mindegy, miként zárul a vasárnapi találkozó. Miként a felettébb előkelő helyen állomásozó Nagyhalász sem szeretné elszúrni annak esélyét, hogy tovább fényezze bizonyítványát, mondjuk az egyre lejjebb csúszó Mátészalkának sem ártana villantani, mielőtt még bajba kerülne.

Izgalommentesnek fest a táblázat élére bebetonozott Sényő-Carnifex aktuális fellépése. Bár, a futballtörténelemben se szeri, se száma annak, amikor a totál favorit, még saját közegében is elhasalt a sereghajtóval szemben – hasonló kunszt esetén a Kótaj minimum megérdemelne egy nagy bravót. Persze, a legutóbbi körben aratott első győzelmével kapaszkodó vendégek sorsa nem ezen a meccsen fog eldőlni…

KM-KT

Szakvezetői várakozások: 11. forduló (kezdés: 14, ifi: 12)

Szombat

Sényő-Carnifex (1.)–Kótaj (16.)

Sándor Tamás, sényői edző: – Sok problémával, sérüléssel, betegséggel kell megküzdenünk, a hét végén lehet, hogy felforgatott csapattal lépünk pályára. Mindegy, hogy az utolsóval, a nyolcadikkal, vagy a másodikkal játszunk, egy célunk van: megnyerni a mérkőzést.

Pók Csaba, kótaji edző: – Igyekszünk felnőni a feladathoz.

Baktalórántháza (11.)–Dombrád (12.)

Gebri Pál, baktalórántházi edző: – Nagyon fontos mérkőzés lesz, több szempontból…

Kozma Zsolt, dombrádi edző: – Újból egy „hatpontos” mérkőzés követezik, ideje lenne már idegenből is pontot, pontokat hazahozni.

Tiszavasvári (8.)–Tarpa (6.)

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Abszolút nem tudom, hogy milyen hozzáállást fognak tanúsítani a játékosok a hét végi bajnokin. Azért remélem, magukba néznek éa sikeresen megoldják a feladatot.

Márton István, tarpai edző: – Nem altat el bennünket a Tiszavasvári visszafogottabb teljesítménye, tisztában vagyunk azzal, hogy a játékoskeret többre hivatott. Éppen ezért nagyon nehéz mérkőzésre számítunk.

Vásárosnamény (5.)–Nyírgyulaj (2.)

Dudás Zoltán, vásárosnaményi edző: – Újabb rangadó következik a jó játékosokkal és a „hosszú” kerettel rendelkező Nyírgyulaj ellen. Mivel az előző héten két pontot vesztettünk Gyarmaton, ezúttal a győzelem azért is fontos, hogy helyet cserélhessünk a tabellán. Remélem, ez a fiúkat megfelelően motiválja.

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Jó formában lévő csapat otthonában szeretnénk pontot szerezni.

Tuzsér (9.)–Mándok (4.)

Antal István, tuzséri edző: – Tudom, mekkora hagyománya van ennek a párharcnak. Tisztességesen felkészülünk és egy jó meccset igyekszünk játszani az erős játékoskerettel rendelkező Mándokkal.

Dancs Béla, mándoki edző: – Egy cseppet sem lazíthatunk, hiszen egy újabb rangadó vár ránk. A Sényő ellen több pozitív dolgot tapasztaltam, de az ellenfél kapuja előtt nem lehetünk ennyire amatőrök, sokkal jobban oda kell figyelni a ziccerek kihasználására, mert az egyetlen csapattal szemben sem megengedhető, hogy eltékozoljuk a lehetőségeket. Ne gondolja senki, hogy szombaton biztosra mehetünk!

Nagyecsed (7.)–Fehérgyarmat (14.)

Ádámszki Róbert, nagyecsedi edző: – Nem szoktam panaszkodni, de valóban fogalmam sincs, hogy a rengeteg hiányzó miatt miként fogunk kiállni. De egy biztos, a gyarmati csapatot évek óta nem tudtuk legyőzni, ennek érdekében most megteszünk mindent.

Siti Ferenc, fehérgyarmati edző: – A Nagyecsed ellen mindig nehéz játszani, ezt most fokozottan érvényes – érthető okokból. Talán, nem is a futballtudás fog dönteni, viszont nekünk fel kell készülni bármilyen eshetőségre. Úgy tudunk adózni Czifrák Roland emlékének, ha mindkét csapat bele ad apait-anyait, mint ahogy ő tette.

Vasárnap

Cellspan-Balkány (13.)–Rakamaz (15.)

Mirgai László, balkányi edző: – Újra egy „hatpontos” meccset játszunk. Azt gondolom, minden futballistánk tisztában van azzal, hogy ugyanazt a teljesítményt kell nyújtani, amit két hete a Fehérgyarmat ellen hazai pályán mutattunk, akkor számunkra kedvező eredményt érhetünk el.

Varga Attila, rakamazi edző: – Küzdünk, küzdünk… De csak pajzzsal nem lehet csatát nyerni, főleg, ha azon is rések vannak.

Nagyhalász (3.)–Mátészalkai MTK (10).

Ludánszki István, nagyhalászi játékos-edző: – Eddigi jó sorozatunkat szeretnénk tovább folytatni, ehhez továbbra is szükséges lesz a kiváló védekezésre és a megfelelő helyzetkihasználásra. A motivációval nem hiszem, hogy problémánk lesz.

Opre Mihály, mátészalkai edző: – Nehéz helyzetben vagyunk. A Nagyhalászt nagyon jól ismerem, kimondottan eredményesen szerepel, a papírforma szerint esélytelenek vagyunk, de minden sorozat megszakad egyszer, a rossz is, remélem egy pontot el tudunk hozni. A csapat Sényőn bebizonyította, hogy tud futballozni, hasonló teljesítménnyel lehet keresnivalónk.Dombrád.
SZON.HU


hirdetés