Elnyerte az Ozone Zöld-díjat a PET Kupa

Az idén nyáron Dombrádról indult útnak a PET Kupa tizenhat hajóból álló flottája
Az idén nyáron Dombrádról indult útnak a PET Kupa tizenhat hajóból álló flottája - © Fotó: Sipeki Péter
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Országos környezetvédelmi elismerést kapott a tiszai hulladékproblémán dolgozó Természetfilm.hu Egyesület, akik immár öt éve kutatják, monitorozzák, takarítják a Tisza védett ártéri erdőit és mesébe illő partfalait, öbleit.


Az idén már nyolcadik alkalommal adták át az Ozone Televízió által 2010-ben alapított Zöld-díjat. A pályázók témakörei rendkívül színesnek bizonyultak, az elektromos autózás világától kezdve a klímaváltozáshoz kapcsolódó kérdéseken át egészen a környezettudatos, szemétmentes utazásig, illetve ökokertészeti projekttervekig számos fontos és előremutató pályamű közül kellett kiválasztania a zsűrinek a legjobbakat.

A PET Kupa – egy inspiráló természetvédelmi kezdeményezés a hazai vizekért – a civil szervezeti kategóriában kapta az elismerést. A Természetfilm.hu Egyesület kezdeményezése a Tisza folyamatos hulladékszennyezését igyekszik megszüntetni, ugyanis évente több ezer tonna hulladék érkezik Magyarországra a folyó habjain. Ennek fő oka az ukrajnai és romániai hulladékgazdálkodás fejletlensége, illetve a ­felelőtlen környezethasználat.

KMDombrád.
SZON.HU


hirdetés