Felejthetetlen élmények a Balatonnál

A gyerekek közül többen először hagyhatták el szűkebb környezetüket
A gyerekek közül többen először hagyhatták el szűkebb környezetüket - © Fotó: tudósítónktól
Dombrád – Egy pályázatnak köszönhetően utazhattak a dombrádi gyerekek.


Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány csoportos és egyéni felhívást tett közzé mindazok számára, akik tavaly ott voltak a zánkai vagy a fonyódligeti Erzsébet-táborok tavaszi, nyári vagy őszi turnusaiban, illetve a napközi Erzsébet-táborokban.

Hat pötty kalandjai

A felhívás – amelyre intézmények jelentkezhettek – célja, hogy a gyerekek a széles nyilvánosság előtt is megmutathassák kreativitásukat, tehetségüket, ehhez pedig nem kellett mást tenniük, mint megörökíteni a tábori élményeiket írott, képzőművészeti vagy video-pályamunka formájában. A dombrádi művelődési ház és könyvtár e pályázat nyertese lett a Hat pötty kalandjai című mesével.

Nyereményük egy háromnapos balatoni nyaralás volt Zánkán, amely a negyven gyermek és kísérőik részére ingyenes volt. A gyerekek felejthetetlen élményeket éltek át: hajóztak a Balatonon, versenyeken vettek részt – ahonnan oklevelekkel tértek haza – felfedezték az erdei ösvényeket és rakpartot. Óriási lehetőség volt ez a túlnyomórészt hátrányos helyzetű gyerekek számára, akik közül többen még soha nem hagyták el szűkebb környezetüket.

– Ragu Melinda –

Címkék: , ,


Dombrád.
SZON.HU


hirdetés