Hazugságok humoros, végeláthatatlan sorozata

Gesztesi Károly és Beleznay Endre megdolgoztatják a nézők rekeszizmait
Gesztesi Károly és Beleznay Endre megdolgoztatják a nézők rekeszizmait
Mátészalka – Ezúttal sem fognak csalódni a könnyű komédiák kedvelői.


Ismét a nevetésé lesz a főszerep a mátészalkai Szentpétery Zsigmond Kulturális Központban, ahol február 14-én, csütörtökön 19 órától a budapesti Bán­falvy Stúdió Nicsak, ki lakik itt? című fergeteges vígjátékát láthatják a színház szerelmesei felnőttbérletes előadásban.

Megérkezik az ellenőr

A bohózat főhőse Eric (Beleznay Endre), aki egy házban lakik feleségével, Lindával (megosztott szereposztásban Kiss Ramóna, Vanya Tímea és Mezei Réka Léda alakítja) és albérlőjükkel, Normannal (Gesztesi Károly). Eric már két éve munkanélküli, de ezt nem merte otthon bevallani, inkább társadalombiztosítási csalásokból tartja el magát. Egyre újabb és újabb – nem létező – bérlőket jelent be, akik valamennyien halmozottan hátrányos helyzetűek, így számtalan jogcímen érkezik kisebb-nagyobb összegű támogatás a férfi bankszámlájára. Ez remekül megy mindaddig, amíg megérkezik a házba egy társadalombiztosítási ellen­őr, és innentől kezdve elindul a hazugságok végeláthatatlan sorozata.

Ray Cooney neve bizonyára ismerősen cseng a könnyű komédiák kedvelőinek, hiszen ő a műfaj koronázatlan királya. Olyan művek köthetők a nevéhez, mint a Miniszter félrelép vagy a Páratlan páros. Ray Cooney fia, Michael Cooney – folytatva a családi hagyományokat – ugyancsak fergeteges vígjátékokat ír, ő a szerzője többek között a Nicsak, ki lakik itt? című kétfelvonásos tébolynak is.

KMDombrád.
SZON.HU


hirdetés